Hööks med Bella

Har varit på hööks i Upplands Väspy idag med Bella, mamma och min syrra Frida :) Fick med mig hem ett äppelgrönt schabrak samt matchande lindor, vi köpte även en sadel som vi dock ska lämna tillbaka i morgon för den var för liten, sen verkade den inte funka särskilt bra heller då hon bara töltade istället för att trava.
 

Lunch time

Nu lunch på Max med Bella, strax in på hööks och bl.a köpa en sadel! ;)


<3

4 bokstäver beskriver dagens ridpass, d.r.ö.m <3

Hoppträning 29/8 2013 DEL 2


Hoppträning 29/8 2013 DEL 1

 

Min bästa sommarbild


Moah & Doris


Hemma

Har varit uppe hos Hilda nu och ridit henne, vart ett lyckat ridpass. Emot slutet gick hon faktiskt på tygeln med halvlånga tyglar, hon hade också en jättefin undertramp. Fokuset på ridpasset var då formen och galoppfattningar som i början gick sådär, hon lyssnade inte riktigt men efter ett tag fattade hon att det var en galoppfatting vi skulle göra och inte tölta, haha (:
 

Inköpt

                              
 
Köpte i tisdags när min lillesyrra red lektion i skånstas ryttarbod ett par kulsporrar och ett par vita lindor. Sporrarna har jag som en extra skänkel, för Hilda har blivit lite döv för skänkeln och så. Har även beställt hem ifrån hööks ett par blåa lindor och en halsförlängare! :)

Fotojobb

Godmorgon på er, är ledig idag från skolan och ska strax äta lunch innan det blir upp till Hilda och rida henne ett lätt ridpass. Annars har jag fått fotojobb, ska fota Moah & hennes fina ponny Doris hoppträning ikväll på Skånsta. Besök hennes superbraiga blogg; http://moahsvantemarks.blogg.se/ :D

Jag och Freddy


Carro och Freddy


Hoppat Freddy

Har nyss kommit hem ifrån Skånsta, har varit med Carro i stallet. Fick testa Freddy igen och fick ta ett litet 40 cm skutt :D film kmr ikväll !


Börja sälja designer?

Yes, jag har planer att börja sälja designer för en billig peng. Man kan då välja om man vill ha en header eller en helt ny design med header. Jag har 2 st grundmallar som då kommer vara de man får välja emellan om man köper ett paket med header och design som du kan se här nedanför.
 
DESIGN 1 DESIGN 2
 
Headers gör jag till alla bloggportaler, dock måste du veta vad din nuvarande header har för bredd och om du har några önskemål om headern eller om jag får fria händer. Vad tycker ni om idén? är detta något som ni skulle vara intresserade av? :)

Ny header

Godmorgon, idag är jag ledig från skolan så jag pappa ska dra upp till en sjö vid stallet och bada samt sjösätta kanoten! har även pysslat ihop en ny header, det är nog en av de bästa jag gjort tycker jag :) Vad tycker ni om den?
 

Dagens ridpass 26/8

Idag var målet att ha en bra form och ett bra tempo, formen var helt perfekt i skritten, dock lite missnöjd med den i traven för hon ville inte riktigt söka sig ner. Fast när vi köper en ny sadel blir det nog lite enklare för mig att jobba ner henne.
 
Började skritta fram henne ute 10 min med pappa som gick med, på volten jobbade jag henne på åttvolter för att mjuka upp henne i sidorna. När jag kände att jag hade en bra form började jag trava och fick driva ganska mycket då hon inte ville hålla igång traven, får nog alltid ha ett spö så jag enkelt kan peta till om hon saktar av. 
 
Gjorde även första galoppfattningen idag på ganska länge, hennes galopp barbacka är inte direkt den härligaste om man säger så haha... Försökte hålla galoppen en långsida innan jag bröt av till trav, ska nog börja med vänster galopp då det är hennes svaga sida och hon får all hennes galoppenergi till just vänstervarvs galoppen.
 

heey

Heej, har nyss vaknat efter ha sovit middag ute i typ 2 timmar, har varit jätteskönt! :)


Dagen

Vaknade runt 12, och drog sedan upp till stallet vid 14 där vi tog in Hilda, mamma mockade jag och började fixa Hilda inför ridpasset. Vart en brun/svart outfit idag, brun är verkligen Hildas färg! Skrittade fram henne i hagen 10 minuter innan jag sedan mjukade upp henne på volten, och när jag kände att jag fick till en bra form började jag trava och träna på tempot. Det märktes att hon hade blivit mjuk, hon började skumma på långa tyglar och gick jättefint på tygeln, pillade pyttelite och poff var Hilda nere i en superfin form! :)
 
 

Veckans schema

 
Måndag: Dressyr, få henne mjuk och trav i kort tempo.
Tisdag: Vila
Onsdag: Markarbete
Torsdag: Dressyr
Fredag: Vila
Lördag:  Uteritt
Söndag: Uteritt
 
Dethär är veckans schema för Hilda, just nu är vårat mål att hon ska bygga nya muskler så beckenet håller sig på plats!
 
 

Barbacka tur i hagen

Idag stod det somsagt på schemat att skritta Hilda på långtygel i vallackernas vinterhage, hon var väldigt pigg kan man säga haha, men det gick bra ändå. I morgon ska hon börja jobbas igen, dock endast en halvtimme med lite trav och mjuka upp :)
 

...

Har nyss schamponerat Hilda, kom sedan ut och såg detta...
 
 

Godmorgon

Godmorgon, har ni några planer idag? Hilda ska skrittas barbacka i 20 min ut i skogen, lite ställa och böjja - ja mjuka upp. Sen ska hon schamponeras då det var ett tag sedan nu, hon blir så smutsig av alla produkter mot hennes eksem, och sånt går tyvärr inte att borsta bort.
 

Kiropraktor

Hej, har sovit middag från 13 till nu, därav inga inlägg. Hur som helt var det en kiropraktor som tittade på Hilda idag, hon hade en rejäl låsning i beckenet som hon knäckte rätt, även lite andra små låsningar. Kände igenom ryggen så musklerna var mjuka. Hon gav oss även ridinstruktioner om hur hon skulle ridas den närmsta veckan, så nu måste vi gå promenader med henne, rida skrittpromenader gärna då i kuperad terräng och långsamt ge henne nya muskler så beckenet håller sig på plats.
 
Hon slängde också ett öga på sadeln och den var inte bra för hennes rygg, så nu slänger vi den och rider barbacka tills vi har en ny!  Hon sa också att hon får absolut inte får gå i en springig hage då hon spänner sig och då kommer låsningen tillbaka. Så nu får hon gå i lilla hagen tills en tjej som i veckan kommer och tittar på boxplats, då ska förhoppningsvis hennes shettis och Hilda gå tillsammans. :)
 

Andrea vill ha

Tittade runt lite på hööks och hittade lite saker som jag gärna skulle vilja ha, mina favoritridbyxor (de marinblåa) har blivit typ ljusblåa för de är solblekta, haha.. :( Ett par nya ridstövlar är också något som jag behöver nya, då mina nuvarande är nästan för små - dock köps de nog i vår då det nu är dags att införskaffa vinterridstövlar! Sen till vintern hittade jag en supersnygg blå jacka, den ser så varm och mysig ut. Längtar till vintern nu, tänk galopp över en äng i snö.. åhh! Längtar ni till vintern? :D
 

Susanne & Chilikungen


Ny design

Har sedan några veckor tillbaka suttit och pillat med en ny design och nu är den äntligen klar och uppe, så till den stora frågan, vad tycker ni om den? :D Jag är iallafall väldigt nöjd med den!
 
Nej nu ska jag äta lunch och planera lite tidsinställda, något speciellt ni vill läsa om? (:
 
 

Failbilder


Ridlektionen

Är supernöjd med dagens ridlektion! Planen med lektionen var att få henne mjuk och lösgjord i bogarna. I början jobbade vi mycket med tempoväxlingar, sen gick vi in på en volt där jag skulle börja med att mjuka upp henne. Hon vill gärna skjuta in bogen, men jag gick jättebra tips för att liksom "hålla den på plats". Det tog lite tid innan hon var helt uppmjukad, då började vi trava och då tappade jag formen lite då hon drog upp huvudet, men efter ett litet tag började hon söka sig ner igen. :)
 
Efter typ halva passet red vi på åttvolter för att lösgöra bogarna, innan vi sedan avslutade med att länga och korta skritten, hon sa att jag har en väldigt fin sits och jättefina och mjuka händer :D
 

Hemma

Är hemma från skolan nu, idag fick vi våra skåp och så tog vi även skolfoto! trivs jättebra i nya skolan, gick där från dagis till 3:an innan jag sen bytte, men det är skönt att vara tillbaka. Ikväll blir det lektion för Fjunis 17.45! :)

Gårdagens ridpass

Testade med sadel igår för att kunna se om hon var kittlig eller bockade för sadeln, och det stärkte ännu mer att hon är kittlig för hon bockade bara när jag gjorde en galoppfattning med ytterskänklen för långt bak. Förövrigt var det ett väldigt bra ridpass, dock hade hon inte så bra framåtbjudning, hon får vila idag så hon ska samla med massa energi tills imorgon! :)
 

Duktig heezt

Halloj! Sitter i stallet just nu efter ett barbackapass på Hilda, vi jobbade mest på skänkelvikningar och åttvolter. Brydde mig inte om ställningen och bara myste runt haha :)

Hilda har på sista tiden börjat bocka och vi trodde att hon kanske hade lite ont i ryggen och så, så vi ska ta ut en ekiterapeft som ska känna igenom henne.

Men idag så red jag ju barbacka och mystravade och det skumpar ju en del, men hon hade inga som helst problem med det MEN när jag petade med spöet bakom skänkeln bockade hon, så jag tror hon kan vara lite kittlig! Men vi ska ändå ta ut ekiterapeften för säkerhetsskull :)


för bästa kvalité, klicka på kugghjulet och ändra till 1080P HD
 

GRATTIS MATHILDA!

Grattis till Mathilda Nilsson som bloggar på http://mattebrs.webblogg.se/ för att du gissade rätt på hur Hilda är att rida, stort grattis till dig! :D Mathilda gissade på Pigg, känslig, lättlärd, snäll och busig.
 
Hilda är en väldigt pigg häst som är känslig och blir explosiv om man rider henne fel. Hon är väldigt lättlärd och är otroligt snäll dock kan hon busa lite ;)
 
 

Jakttorn

Hej, dagen har spenderats i centrum med mamma där jag köpte ett nytt mobilskal och så var vi och träffade lärarna i min nya skola :) Sen hängde jag med pappa ut i skogen och fixade med ett jakttorn som vi byggt. Ska strax dra upp till Hilda och rida henne, ska jobba på framdelsvändningar och skänkelvikningar!
 
 

Hur tror ni Hilda är att rida?

Fick inspiration från Tussie på dressyrponny.se där hon hade en fråga där man skulle gissa hur hennes häst Aladdin var att rida! så tänkte köra samma sak. Frågan går ut på att ni kommenterar hur ni tror Hilda är att rida, sen den som kommer närmast får en länk! :)
 
 

Fartfyllt dressyrpass

hahah, det kan man verkligen beskriva dagens ridpass med. Ska börja med att säga att såret ser jättefint ut så man kunde rida idag, så red ett lugnt ridpass men Hilda hade andra planer hon! Började med att hon lyckades smuggla åt sig mitt knäckebrödspaket och drog i sig alla knäckebröd, tack gode gud inehöll dem ingen havre haha.
 
Började sedan skritta fram några varv på långtygel, samt några varv trav på långtygel där med. Jobbade sen igenom henne, flytta för skänkeln och helt enkelt mjuka upp henne. Gjorde sen några galoppfattningar bara för att friska upp minnet lite, dock drog hon på som kung och fosterland och la till några bocksprång, haha tötiis♥
 

Anton & Viggo


Dålig uppdatering

Sorry för dålig uppdatering igår, men jag var så trött igårkväll så jag orkarde verkligen inte. Ska försöka skriva några intressanta inlägg nu som dyker upp under dagen. Såret är mycket, mycket bättre, så ska rida henne lite barbacka idag. Känns jättebra att det läker så himla fort! :)
 
Hilda efter ett bocksprång haha!

Såret i dagsläget

Såret på Hildas vänsterbak bak är bättre, men lite varmt.. Blir nog vila hela veckan ut. I morgon ska jag på förmiddagen vara i stallet med Hilda till halv 2, sen hämtar mamma mig och jag ska till optikern och vi ska köpa inredning till mammas rum på jobbet. Älskar att handla inredning, det är så kul på något sätt haha :D
 
 

Nytvättade borstar + ryktväska

Har sedan en timme tillbaka tvättat mina borstar och ryktväska då det hade spillts hellosan-salva i hela väskan så allt var helt kladdigt och äckligt. Ett tips om man ska tvätta borstar är att andvända antingen tvål eller schampo (heheh mamma) och vatten, det funkar superbra och är sådana saker man oftast alltid har hemma! Till ryktväskan andvände jag diskmedel och bara vanligt vatten, funkar toppen.

Jag brukar tvätta mina borstar ganska ofta, dels för att inte få gammal smuts från borsten att komma på Hilda igen sen att jag tycker det är väldigt fräscht när allt är nytvättat. Brukar ni tvätta era borstar? hur ofta isf? :)
 

Nyplattat hår

Sådärja, dår var håret plattat efter typ 492743 timmar haha. Sen är inte plattången den bästa heller, den är ganska liten och blir inte så varm. Men nu är det iallafall gjort och har en fråga till er, vet ni någon frisyr man kan sova i för att hålla håret platt? :)
 
 
 

Vila

Hej, vart ingen ridning idag då jag och mamma märkte att Hilda hade fått ett stort sår på vänsterbakben, inte så djupt som tur det men ett rejält skrubbsår. Såg fram emot en hopplektion men den får vänta. Så nu får hon vila i morgon och tisdag, sen lugnt om det är bättre på onsdag.
 
 

Puss


Tack♥

 

hahah hade lite tråkigt

..så satte mig och redigerade en bild på mig och Hildaaa ;) 

Godmorgon

Godmorgon! vaknade för typ 2 timmar sen och ska snart äta lunch och kanske platta håret, Hilda ska idag hoppas för första gången med hinderstöd! tror och hoppas det kommer gå galant. Annars händer det inte så mycket idag, kanske tar en fotorunda eller så.. :)

Nya headern jag pysslade med inatt, vad tycks!? :D

Önska inlägg

Har lite idétorka just nu på inlägg, så nu får ni jättegärna komma med tips vad ni vill läsa här. Kan vara allt från vad jag har för schabrak till mina favorit ridbyxor! Så ös på med en massa tips nu, ska försöka uppfylla allas önskan :)
 
 

Bloggmail

Har nu skaffat en bloggmail som ni kan mejla till om ni kanske har en fråga eller så som ni kanske inte vill fråga i bloggen :) andreamuller@hotmail.se är mejlen!


Hildigunnur Frá Kleifum ♥


Ridpasset idag

Red Hilda på pullartränset idag, egentligen är det uterittstränset men det kan vara kul och se hur det funkar på banan också. Vilket funkade sådär, tyvärr. Har ju ett annat så det gör ju inget att detta tyvärr inte funkade :)
 
Idag tränade jag på framdelsvändningar, tempoväxlingar och galoppfattningar. Hon var jätteduktig, dock lite okoncentrerad.. galoppfattningarna gick nästan helt perfekt lika så framdelsvändningarna. Är väldigt nöjd över dagens ridpass, fina Hilda! ♥
 

Vill du aldrig missa ett inlägg?

...Så tycker jag att du ska börja följa andreamuller.blogg.se på bloglovin'. Då får du atutomatiskt ett mejl när ett nytt inlägg har skrivits och på så sätt missar du aldrig något :) Följ andreamuller.blogg.se på bloglovin genom att klicka här!

Fotat lite vattendroppar!


Godmorgon

 Godmorgon, ridpasset igår gick väl okej, hon var spänd och så. Ska kanske skritta ut idag till framskrittning, eller kanske rida ut i huvudtaget. Får se hur det blir, sitter just nu iallafall och fixar lite utkast så jag fort kan lägga något på tidssinställt! :)
 
Duktiga Hilda från skoningen igår.

Vilken outfit är din favorit?

 
Råkade glömma den gröna hehe :)
 
SCHABRAK: HÖÖKS
STIGBYGLAR: HÖÖKS
RIDBYXOR: BÖRJES
KOFTA: HOLLISTER

Hovslagare

Godmorgon på er, har ni några planer för dagen? Det har jag! Först ska Hilda skos, sen blir det ett lugnt ridpass för att träna på övningarna lite smått som jag fick på ridlektionen i förrgår. :)


Vila

Godmorgon! Ska snart åka med pappa till elegiganten då mitt objektiv har gått sönder igen, suck. En skruv har fallit av inne i det, precis som förra gången, vet dock inte om jag nämnde det i bloggen? men iaf! Idag får Hilda vila med tanke på att hon ska skos i morgon, så idag blir det långborstning och en massa myspys. I morgon blir det lugnt pass, ingen galopp utan bara rida igenom henne så hon ska passa in skorna :)
 

Ridlektion - Hilda

Ridlektionen skulle varit igår istället, men flyttades fram en dag. Vi jobbade på vänstergaloppen och framdelsvändningar. Framdelsvändingarna gick väl sådär, jag har inte gjort så jättemånga sådana och Hilda har aldrig det. Men några vart ganska bra faktiskt!
 
Sen har hon alltid haft problem med vänstergaloppen, men hon sa att jag skulle fatta den på en volt, ha en bra kontakt och bra upprätad, SEN fattningen innan man sedan fortsätter ut på fyrkantsspåret. Jättenöjd över lektionen, längtar till nästa :D
 

Trickträning

Åhh, är jättesugen på att lära Hilda lite trick! Först står vacker hov på schemat, då jag läst att det ska vara ganska lätt! Det ska nog gå ganska fort, då Hilda är lääskigt lättlärd. Stegra skulle vara coolt att lära henne, men det är inte så bra tycker jag då tänk om man råkar ge kommandot eller någon annan råkar gör det i fel läge.. Kan era hästar/medryttar/foder osv osv några trick, och vilka? (:


Hur jag borstar Hilda inför ett ridpass!

OBS! Klicka på kugghjuldet och ändra till 1080P HD :)
 

Flyguppvisning i Hakunge

Hej, har varit lite dålig uppdatering ikväll för jag har varit med pappa när han hade flyguppvisning med ett modellflygplan. Att fota planen var inte bland det lättaste men några kort blev det som jag vart riktigt nöjd med :)
 
Pappa vill att jag ska följa med ännu en gång då han har fler flygplan att fotografera. Det var en jättekul kväll och nu håller pappa på att tjata på mig att jag också ska lära mig flyga, vi får se hur det blir med det ;) Det verkar faktiskt riktigt kul... Bilderna är fotograferade med Canon EOS 1100D med ett Macro 70-300mm objektiv och det är stor copyright på dem. :)
 
 
Passade även på mellan flygpassen att fota lite blommor vid solnedgången.

Ny schamponerad ponny

Har nyss schamponerat Hilda, gick väl sådär haha, hon gillade inte riktigt när vattnet droppade ner från kroppen. Men jag är supernöjd över henne och nu är hon vit och fin tills imorgon :)


Veckans schema

Har gjort ett schema som ska följas från måndag.
 
MÅNDAG: Dressyr
 
TISDAG: Vila
 
ONSDAG: Dressyr
 
TORSDAG: Vila
 
FREDAG: Markarbete
 
LÖRDAG: Hoppning
 
SÖNDAG: Uteritt
 

Veterinär Bosse

Igår kom det en veterinär till Ytterby så alla intresserade kunde få sina hästar undersökta! Hilda var näst sist och fick influensa vaccin och stelkrampsspruta sedan fick hon tänderna längst bak kanter raspade, hon har bra tänder men har haft ett för skarpt bett i alla år satt hörntänderna har slitis ner. Bettet som hon har nu är jättebra och hon vilar med det :)
 
 

Ridpass 2

Red det andra halvtimmes passet idag, hon var inte så pigg som hon brukar vara, men pigg! och hon ville inte riktigt släppa i början och forma sig, men efter ett par serpentiner och volter så släppte det :) I morgon och förmodligen söndag för hon ska bli undersökt av veterinär som kommer till stallet och gör en rutinkontroll :)
 

Slappar

Sitter i stallet och har putsat ridstövlarna och skydden för en photoshot om typ en timme, därför red jag bara en halvtimme på förmiddagen så hon ska orka ett halvtimmes pass på eftermiddagen.

Har även fortsatt vänja henne vid hinderstöd, idag gick hon över en bom som låg mellan stöden. Hon tvekade inte en gång faktiskt! Hilda är så lättlärd, genom att visa henne vad hon ska göra en gång blir det som om hon inte gjort ngt annat :)


I stallet

Nyss ridit en halvtimmes pass på Hilda, red inte så värst avancerat utan bara mysa runt! Märkte också att galoppfattnisövningarna gav framgång, hon lyssnade superbra på fattningarna! :D sen på måndag klockan 17.00 blir det privatlektion på Hilda.


Galoppfattningar

Har nyss kommit hem ifrån stallet, idag jobbade jag på att ha ett bra tempo när jag sitter ner i sadeln och galoppfattningar. Hon börjar även släppa i traven nu och söka sig nedåt vilket är jättebra! Red mycket på volt idag då det är lite lättare för mig att sitta ner då och plocka ner henne på tygeln.
 
Jobbade somsagt även med galoppfattningar, fattade galopp i ett hörn och höll den en långsida innan jag bröt av och fattade ny galopp nästa hörn. Det är övningar jag ska jobba på mer :)
 
Ska förresten snart rida min första lektion på Hilda, då ska det jobbas på vänster galoppen då hon har ganska svårt för den.
 
Har förresten beställt hem http://linnolsson.se/ set! Ikväll ska mina blåa stigbyglar färgas guld :D
 

Malinda & Gose


Vänjing vid hinderstöd

Idag började jag och Bella att vänja Hilda smått vid hinderstöd, i ställde ut 1 först i början och lät henne nosa och undersöka den, sen gå runt det och sist la vi morötter på stöden som håller upp bommen, hon tvekade lite i början men accepterade sedan stödet helt. Hon nöjdfrustade ganska mkt också! :)
 
Sen ställde vi ut ett till och lät henne nosa och så, sen ställde vi de bredvid varandra så hon fick gå slalom runt dem. Hon var coollugn! Travade igenom dem och travade lite slalom också. Slutade sen med lite frihetsdressyr runt de :)
 
Foto; Bianca Theim

Helt otroligt

Tiden går fort, läskigt fort. För 3 månader sen var vi och provred en vit islandshäst med fluffig vinterpäls, klockan 19.00 samma kväll stod hon i sin box med en annan ägare, jag och min familj. De första dagarna var det ledarskapsövningar och mycket bortsning så vi skulle lära känna varandra, hon är otroligt lättlärd vilket visades då och hon är samarbetsvillig och vill lära sig mycket.
 
På de 3 månader har vi bl.a hoppat in henne, gosat, frihetsdressyr, mysiga uteritter och en massa annat skojj, Hilda kommer bli en mycket gammal dam allt, tvekar inte på att hon kan slå världsrekordet i ålder pga sin snabbhet ;)