Första skuttet med ryttare

 

Ridspö?

Tänkte skriva lite mina åsikter om ridspö! Det är helst något jag inte andvänder, först skänkel och rösten. Om det inte skulle funka så lägger jag på spöt lite försiktigt. Ni har säkert sätt kort att jag alltid har spö på Hilda men det är inte för hon är seg eller så, utan för att hon ska se vem som bestämmer.
 
Jag är ganska van att rida sega hästar, så det har liksom blivit en vana att skänkla. Max och Cream på Skånsta är ganska sega, men jag brukar inte andvända spöet på de för jag brukar skänkla på de i ett ganska bra tempo då det har blivit en vana att skänkla mycket.
 
Vad är era åsikter om ridspön? lämna en kommentar :D
 
 

Medrytteri

Har dragit på mig en förskylning, men eftersom att Hilda har krånglat den senaste tiden så har inte Miccan haft någon att rida ut med - så nu när Hilda har kommit på fötterna igen så blir det ridning även fast jag är lite sjuk! :) Har tänkt att vi ska rida till masten och tillbaka, det är en ganska mysig runda på lite mer än 1 km.
 
Jag och Zister från gymkanan (film kommer) - och prickarna är fingerfärg ;)

...

Då har det nya objektivet gått sönder, fn. Zoomen har fastnat, så det går inte att zooma eller ta skärpa. Vi ska iaf lämna in det på lagning! konstigt nog har jag varit superförsiktigt med det, inte tappat det eller något.. aja :(


Banhoppningen med Zister

I onsdags var det banhoppning som stod på schemat! Hade som mål att komma över 70 vilket jag även gjorde! Banan låg på 60 cm och några på 70. När man hoppar Zister är det farten som avgör hur högt man kommer över!
 
Fick lägga några volter ibland då jag kom dåligt på vissa hinder eller hade ingen bra fart emot det, men jag är ganska nöjd med rundan ändå :) För bättre kvalité - klicka på kugghjulet och ändra till 1080p!
 
 

Bloggning kommer i morgon

Hej, har verkligen inte hunnit att blogga de senaste dagarna tyvärr, men imorgon kommer det en massa inlägg! :)

Barbacka på Hilda

Idag satt jag på Hildas rygg igen på evigheter! Hon var pigg som vi förväntade, men inte hysteriskt pigg. Red barbacka för jag vill inte det första jag gör slänga på en sadel, men barbacka går också bra! :) Jobbade igenom henne idag då hon var ganska stel, mycket serpentiner och volter i båda varven. Testade även en galoppfattning, men då ställer hon sig och bockar med öronen framåt, haha! busponny ;)
 
Film + bilder kommer förmodligen upp idag/morgon både från dagens ridpass och hoppasset på Zister :D
 
 

Markarbete

Förmiddagspasset var markarbete på volten, först värmde vi upp de i alla gångarter, hon var inte så framåt i början, men hon piggnade på sen! 
 
Först travade vi i ström mot 3 sockerbitshinder och jag drev inte tillräckligt så hon lyfte inte benen så högt. Efter travade vi över ett annat litet hinder och då hade jag en ganska bra fart om jag får säga det själv :)
 
Sen galopperade vi typ 4 varv och det vart några avbrott till trav ibland, men det var bara att samla in och göra en ny fattning! Vi gjorde sockerbitshinder övningen även i galopp och det vart en ganska bra fart :D Är väldigt nöjd med passet!

Hemma

Kommit hem nu, är supertrött och benen känns som spagetti haha. Uteritten gick jättebra och var supermysig, längde på tyglarna i galoppen så hon kunde sträcka ut sig och jag bara satt och njöt.
 
Sen var det barbacka ritten, tog galoppgruppen :) Höll på att smaka grus ett par gånger men jag höll mig kvar som tur det, haha. Hästen som Miccan har går i sommarhagen dit vi red, så på hemvägen red vi tillsammans på Zister. Vi trodde Zister skulle gå av på mitten, men hon nöjdfrustade och hade inga alls problem med oss 2 på ryggen! :D
 

Zister

Fick Zister på ridlägret, jättenöjd! Första ridpasset hade vi på volten, hon var lite stel så det tog sin lilla tid att mjuka upp henne, annars gick det ganska bra faktiskt!
 
Hon hade lite svårt också att komma in i rätt galopp, men det gick bättre emot slutet :)

Ridläger i morgon

I morgon ska jag på ridläger Måndag till Fredag på hjälmsättra gård, där jag även red lektion för något år sedan. Hoppas på Monét eller Draken! Kan bli lite dålig uppdatering de dagarna, men ska göra några tidsinställda och försöka blogga från stallet! :)
 

Ny header

Ny header, igen.. haha! Men jag gillar att byta header ganska ofta, då blir det inte så långtråkigt för läsarna. Sen satte jag även in några länkar under headern, där ni kan klicka om ni t.ex vill läsa mer om Hilda. Hoppas ni gillar det! :D

Mitt fotograferingsintresse

Som ni kanske märkt så har jag ett stort intresse för fotografering sedan 1-2 år tillbaka, jag hade först en liten kompaktkamera där det tog några månader innan jag fattade hur man ställde skärpa (heheh), men pappa visade och det vart mycket roligare då att fota.
 
 
Mitt intresse för foto växte för varje dag, och jag fick ett par månader senare en egen systemkamera! Canon EOS 1100D. Jag minns hur spänd jag var när vi kom hem med den och den var på laddning, haha man vill ju fota direkt!! :D Jag lärde mig kameran väldigt fort och gick hela den kvällen och fotade växter, en groda (haha faktiskt) och allt annat kul att fota.
 
Första bilden jag tog med systemkameran.
 
Sen Tisdag den 18 Juni hade jag äntligen råd med ett nytt objektiv, ett Macro 70-300mm för 1100 kr på Elgiganten. En av mina bästa köp, älskar det! 
 

Äkta kärlek

Idag möttes jag av en supertrött Hilda i hagen! När hon är såhär trött vill hon bara stå och gosa och det som händer är att man får en hel Hilda i ansiktet när hon somnar, man kan liksom inte flytta på sig då mul-trycket är för stort. Detta måste upplevas för att förstås, haha!
 

Glad Midsommar!

Glad Midsommar! :) Cyklade till stallet idag med mamma och Frida där vi smörjde Hildas exem och borstade henne, hon går även utan exemtäcke inatt för det ska regna och hon är ganska smutsig så ett regnväder är det som behövs! :)
 
 

Ledarsto

Idag när vi kom med bilen till sommarhagen så kom hela flocken skrittandes mot oss, med Hilda i täten! Hilda är en väldigt ranghögt sto, så när 22 åriga Kickan inte längre finns som nu är ledarstoet kommer Hilda att ta över.
 
Känns både bra och dåligt att Hilda är så ranghög, bra för hon har ett bra självförtroende och inte så bra att hon kanske får ett ännu starkare band till flocken, Dotla bryr sig inte så mycket att lämna flocken och hon är ganska ranglåg, men Hilda gillar det inte.
 
Är din häst ranghög eller ranglåg? :)
 

Sommarbete


13 åååår

Idag fyller jag 13! :D Har nyss gjort en jordgubbstårta och bara myst. Jag och mamma ska snart till stallet och smörja Hildas exem och pussa på henne, ska även fota med det nya objektivet. Bilderna kommer sen, lovar.
 
 

Outfit-tips

Funderar på en ny outfit till mig och Hilda, så tänkte fråga mina bloggläsare om ni tycker en färg som skulle passa oss! :D Så vilken färg tror just DU skulle passa mig och Hilda?


Tamron Macro objektiv 70-300mm


Välkommen hem

Ååhh, äntligen ÄNTLIGEN är jag ägare till mitt drömobjektiv - Ett Tamron Macron med 70-300mm zoom. Har varit ute på en fotorunda och sitter just nu och redigerar korten, ni ska få se de strax. Red även lektion idag, hade Basse! idag tränade vi ganska mycket på balans, typ galopp och händerna på huvudet och jag klara det utan att flyga av, haha yeeey!
 
Jag och min förrförra medryttarhäst Monét, åh jag har saknat han! ♥
 

Vart inget idag med..

Gick knappt att rida idag igen.. Det gick mellan stressad och lugn i lilla hagen. När Miccan kom vid 15.00 så tog vi in de, Dotla var coollugn som hon alltid brukar vara men Hilda var stressad och bara gnäggade. Vi ställde de i boxen med en tuss hö i en halvtimme för att lugna ner de ännu mer, där vi även borstade de.
 
Vi tänkte rida ut, men hon var så otroligt pigg så jag tänkte att jag rider av den värsta energin på volten så hon inte är ett krutpaket i skogen. Men hon var fortfarande pigg så Miccan ville testa att rida Hilda så självklart fick hon det. Tillslut lugnade sig Hilda lite, men fortfarande för pigg för att rida ut.. Vart tog min gamla Hilda vägen? :(
 

Snart ridning

Släppte in Hilda och Dotla i lilla hagen för några timmar sedan så de ska coola ner sig till ridningen. Har satt mig på en pall utanför och tittar på och bara njuter, mys.
 
Snart kommer Miccan och då tänkte jag att vi skulle rida en lugn tur till masten och tillbaka, får hoppas att sadelgjorden går runt, Hilda har redan fått en ganska stor mage efter de 5 dagarna, haha! :)
 

Uppdaterat

Har lagt till 3 st nya saker på bloggen ikväll;
• Ny header.
• En knapp i högra hörnet som man enkelt kan klicka på för att scrollas upp till start.
• Skugga bakom wrappern.
 

Ändrade planer

Vart ingen uteritt igår.. Tog en timme att hämta Hilda & Dotla från hagen och Hilda hade panik för att lämna flocken, vi vågade inte ställa in henne i stallgången för det är för stor risk att hon sliter sig. Så vi släppte henne i paddocken, dock ville hon aldrig lämna grinden. Hon stod där i panik och gnäggade efter sin flock. Så vi gav upp ridningen, då det skulle vara för stor chans att hon skenade upp till flocken. Vi smörjde hennes exem och ledde tillbaka de till hagen igen.
 
Om det ska vara såhär varje gång vet jag inte om hon klarar av att gå in en sådan stor flock, allt funkade så bra när bara hon och Dotla gick i vinterhagen tillsammans..
 

Uteritt

Ska strax börja fixa mig för att bege mig till stallet och rida Hilda med Miccan som har Dotla! Det har nyss åskat, men den håller på att blåsa bort nu och byta plats med sol, härligt. Eftersom att de har haft en veckas vila för de ska komma in i flocken på sommarbetet kommer vi nog hämta 2 st runda isisar, haha.. Så idag blir det bara en lugn mysig uteritt med endast skritt och trav till masten och tillbaka, som är cirka 1 km.
 
Min söta vovvsing, Ebba! :D

Sommarhagen

Hejsan, har tagit en liten paus från bloggningen i några dagar då vi har haft mycket med släppet i sommarhagen. Måste erkänna att jag och mamma har blivit riktiga tuffingar när det gäller att ta plats mot de andra hästarna i hagen. Vi knallar in och motar bort och tar all den plats vi behöver speciellt mot den nyfikna unghästen. Förövrigt har släppet gått ganska bra och Hilda är nu fullt accepterad av flocken! :D
 
Idag när vi kom stod hästarna cirka en halv kilometer bort, så vi testade på kul att ropa "Hildaaa". Först hände ingenting, men sen så kom en liten Hilda i täten travandes mot oss med öronen framåt och hon sprang hela vägen fram till staketet och flocken travade på efter! Sen blev det smörjning, sprayning, pussar och kliande. När Hilda vänder rumpan mot en kräver hon att bli kliad bredvid svansen, och hon ger sig inte tills hon fått som vill! haha sötis ponnyn.
 
Har aldrig träffat en mer inteligent och vänlig häst, hon är ju mer som en stor hund! ♥ Hon får vila några dagar till, sen så ska vi börja rida henne igen. (:
 
 

Hildigunnur Frá Kleifum ♥


Syrener 8/6 - 2013

Hittade några syrener vid sommarhagen igår, så knäppte några kort på de. Vad tycker ni om de? :) jag vart ganska nöjd faktiskt!
 

Sommarbete 2013

Idag släpptes hästarna på sommarbete! Hilda släpptes även ihop med den andra flocken, de gjorde upp ett litet tag, men det gick ganska bra ändå. Nu får Hilda vilodag i 3-4 dagar, så hon ska komma in i deras flock snabbare. Hagen är väääldigt stor, så de kommer nog att racea en hel del, haha. Sedan skadar det ju inte att sommarhagen ligger 2 minuter ifrån stallet ;)
 

9 dagar kvaaar!

Det är bara 9 dagar kvar nu tills Bellis kommer hem till mig så ska vi ha en heldag tillsammans! Rida, fota och kul :D
 

Uteritten igår

Red ut med Miccan igår, vart en lugn mysig skogsritt. Råkade även glömma öronluvan, så det vart en liten test hur hon fungerar utan den i skogen. Var jättemysigt, en massa nöjdfrustningar vart det! Blev mest skritt och trav på långtygel, och en galopp. Fast några meter innan vi skulle fatta galoppen, så på ett hygge till vänster om oss sprang en stooor älgtjur. Så vi saktade ner och vände som inget hade hänt innan hästarna hann se den. Så galoppen fick bli en bit ifrån hygget på hemvägen.
 
Hittade även en ny "knapp" på Hilda. Hon älskar att galoppera ute, ibland är det så himla kul att hon tar i som.. ja ;) Men för att förhindra en galopp där det är lite svårt att sakta av, så direkt när man börjat galoppera ska man börja sakta in och hålla på som om man ska sakta av, men inte så mycket så hon saktar av helt.
 
Klippte hennes man i förrgår också, supernöjd :D

Miccan & Dotla 6/6 - 2013


14 dagar kvar

 Om 14 dagar fyller jag åååår, 13! Kommer få lite småplock (Pennor, mobilskal t.ex) och 1000 kr. Först tänkte jag köpa en ny outfit till mig och Hilda, men jag har ju den blåa som nästan är helt ny så ska lägga pengarna på ett 75-300mm objektiv istället! det kostar exakt 1000kr på elgiganten sååe :D
 

Hästarna betar på tomten

I söndags red Miccan på Dotla och jag på Hilda hem till mig och lät hästarna beta lite på tomten! Vi har 10 min hem från stallet genom skogen - så why not ;) Miccan red barbacka så vi skrittade och travade endast.
 
När vi kom ut från skogen hade vi cirka 150 m kvar på en liten asfaltsväg genom området där vi bor, haha där glodde många! Inte varje dag ju hästar kommer på besök haha.
 

Idag firar vi en månad ~

Tänk att idag har vi haft Hilda i exakt en månad ♥ Detta firar vi med en liten Hilda bildbomd :D
 


7 km uteritt

Red ut idag med Miccan som red Dotla, vi red sammanlagt 7 km! måste varit den mysigaste uteritten jag någonsin ridit, hästarna verkade också gilla det! Hilda gick med öronen framåt hela tiden och nöjdfrustade. Dotla verkade också älska det, såg dock inte så mkt för hon red bakom mig haha ;)
 
Hilda drog på som tusan i galoppen, men det var kontrollerbart så det var bara kul! I morgon ska vi rida lite i paddocken, sedan skritta ut. Om ni undrar så är Dotlas ägare på bröllop i Albanien hela veckan, så då har vi ansvaret över Dotla.
 

Hiss

Måste verkligen hissa mina Aluminium Stigbyglar från hööks för 499 kr. Lätt dem bästa stigbyglar jag någonsin ridit i. Foten får ett bra grepp och glider inte runt. Om det skulle fastna sand från foten i dem, så är det bara att vänta tills det torkat och sedan borsta bort det med en borste. Är du intresserad så finns de HÄR i färgerna blå, röd och svart.
 
 

Såhär tackar man för en 2 timmars borstning om man heter Hilda ;)