Nytt bett påväg hem

Skickat hem ett nytt bett jag nu väntar på ska komma! Hon fungerar superbra på gummibett men blir ganska stark på det, så har skickat hem ett tredelatgummibett med äppelsmak dels för hon ska skuga på bettet bättre och för att hon ska ha ett gummibett, men en liiite skarpare modell. Sen även med fasta bettringar, och det minskar risken för klämskador i munjipan. Tror och hoppas att hon kommer fungera bra på det, det får vi se när det kommit! (:
 

Älsklingen i nya täcket
Vad jag fastnar för hos en blogg

* Snygg och stilren design, det är alltid nummer ett. Läsarna ska tycka "wow" när de kommer in på bloggen.
* Blanda med mobilbilder och systemfotade. För mkt av varje blir efter ett tag långtråkigt.
* Bra uppdatering, ett av de viktigaste. Tidsinställt är alltid räddaren i nöden!
* Trevlig bloggägare, en bloggägare som inte provocerar utan är snäll mot sina läsare kommer längst!
* Variera inläggen! ingen vill läsa en blogg där det bara skrivs om t.ex ridpass. Utan blanda med allt möjligt!
 
Det är somsagt kraven för att jag ska fastna för en blogg. Vad ska man göra för att få just DIG som läsare? :)
 
 

Perfektsitofsweden.se

Hittade dessa pannband på www.psofsweden.seoch är nog den smartaste uppfinningen i ridsporten som uppfunnits! Pannband med tryckknappar, dvs man behöver inte mixra loss hela tränset för att bytta pandband utan det är bara att klicka på de. Så himla smart!
 
Vill jättegärna ha bara sånna pannband, men det lär kosta en del eftersom att de kostar 600 kr styck. Men drömma kan man alltid göra :)
 

Uppnådda mål med Hilda

Har i stortsätt uppnått mina mål med Hilda nu, så nu ska det planeras nya! Ett av de var att ha en stadig form i skritten, och det uppådde vi typ 2 månader efter vi köpte henne. Så höjde kraven lite där och kämpade mot en stadig form i traven, och det har vi i stortsätt uppnått nu. Hon har en superfin form nu och verkar börja bygga muskler där nu efter typ varje ridpass, så snart sitter det helt perfekt!
 
Sen har vi ju tölten, med hjälp av riktigt duktiga islandstränare på det nya stallet ska vi jobba mycket på den, och med mål att börja tävla henne. Nu jäklar ska jag och Hilda komma hem med blåagula rosetter! ;)
 
 

Idag blir det storfix!

Idag ska Hilda bli riktigt vit och extra fin! Svansen och manen ska tvättas, får se om jag lyckas med luggen så hon ska bli riktigt vit och fin. Funderar på att rida med sadel ikväll, man får ont i rumpan av att rida mycket barbacka haha :)
 
Kort inlägg jag vet, längre och mer intressantare kommer under dagen!

min fina <3

 
 

Frami från Fjälastorp

Kikade runt på kul på hästnet, och hittade denna fina Frami från Fjälastorp! Fastnade för hans fina färg och hans gångarter, vilket steg speciellt i den ökade tölten. 120'000 kr kostar han och är helt klart värd de enligt mig, åh nu vill jag till Hilda och bara töltaaa! :) *LÄNK*
 
 

Black dressage ~

 

Sporrar och spön?

Vad tycker jag egentligen om sporrar och spön? har egentligen ingenting emot det, MEN man ska använda sakerna på rätt sätt. Spön skapades inte för att med en hand smälla till hästen på rumpan, utan för att peta till för att hästen ska bli mer uppmärksam på ryttaren om den t.ex inte tar skänkeln.
 
Och sporrar skapades inte för att dra ut benen 10000 meter från magen och smälla till hästen på sidorna för att den ska gå framåt, och det är så jäkla tråkigt att det faktiskt finns ryttare som kör s.k "ponnysparkar" på sina hästar med sporrar. Sporrar kan man ha om hästen inte riktigt tar skänkeln, för att försiktigt peta till för att stärka skänkeln lite. Om en ryttare använder sporrar eller spö avgör det inte om ryttaren är dålig eller inte, utan en bra ryttare respekterar att hästen också har känslor och känsel och andvänder sporrar och spön på rätt sätt.
 
 

Bara 2 dagar kvar tills flytten

Nu är det bara 2 dagar kvar tills vi flyttar Hilda! har tömt ut hela skåpet i förrgår, vart 3 soppsäckar sammanlagt. Ska rensa i morgon och bara ha med det nödvändigaste.
 
Planen är iallafall att vid halv 9 på söndag åker vi upp, jag rider ett ganska hårt ridpass så hon blir trött och så får hon stå inne och sova ett tag innan Annelie som lånar ut sin transport och även skjutsar Hilda kommer vid 12.00 då vi lastar henne och kör emot nya stallet. Det blir ungefär 10 min bilresa, inte så långt men Hilda ska få massa med mumsigt hö och äta under tiden.
 
Sen när vi kommit fram lastar jag ur henne, sen får hon komma in i sin nya box och käka lite och landa några timmar innan jag sen ska ta en liten prommis runt om stallet så hon får bekanta sig lite med sitt nya hem. Och då på måndag blir det barbacka på volten och en liten utflykt runt om stallet. :)
 
 

Vilka är mina läsare?

Nu är jag nyfiken, de flesta av er klickar er in här varje dag. Ni vet vem jag är, vem Hilda är osv. Vissa av er har följt oss ända sen första maj, då vi köpte Hilda och nu är jag nyfiken på vilka ni är! Så ni får jättegärna kommentera vem ni är och kanske berätta lite om er själva och kanske vad det är på denhär bloggen som gör att ni klickar er in hit varje dag! :)
 
1.390,00#sthash.vOiT6QUN.dpuf
1.390,00#sthash.vOiT6QUN.dpuf
1.390,00#sthash.vOiT6QUN.dpuf

Svaren på frågestunden del 2

1. Favvis bild
 
2. Bild från när du var liten och red
Har ingen på min data tyvärr, alla gamla kort är på syrrans data.
 
3. Vad skulle du döpa dig till om du fick byta namn?
Öhm... vet inte haha

4. Grejen du ABSOLUT vill ha mest av allt du önskar dig
Freejump soft up stigbyglar i färgen svart/vanilj

5. Din favvis outfit (jag verkar gilla ordet favvis)
Turkosa schabraket, sen typ svarta ridkläder haha :)

6. Om du inte hade köpt Hilda, vilken ponny/häst hade ni troligen köpt då?
En C/D ponny som hette Smirre :)

7. En fin bild (eller två, tre, fyr, fem) från starstable tiden
 
8. Det du hatar att göra
Mocka...

9. Tråkigaste djuret
Alla djur är roliga på sitt sätt :D

10. Favvis godis
Vet inte!

GODIS VS CHOKLAD
Godiiis

BLÅ VS ROSA
Blå:)

DRESSYR VS HOPPNING
Hoppning
 
 


* Berätta fem bra saker om Hilda
-Hon har ett hjärta av guld.
-Hon ger sig inte på ngt förän hon är 100% säker på att hon kommer klara det.
-Hon skulle aldrig bitas eller sparkas med flit.
-Hon gör ALLT för sin ryttare, hon hoppar t.ex inte om hon känner att ryttaren är i obalans.
-Hon har världens mysigaste och bästa mule <333

* berätta 5 saker om dig som ingen visste
Kommer inte på något, haha...

Kan du krama närmsta träd?
Klockan är typ 3 på natten när detta skrivs så naaae tror inte de haha.
 

Vad heter området du bor? Hemligt. :)

Vad tkr du om nellie Berntsson? Verkar vara en supersnäll tjej som rider riktigt bra!

Är det jobbigt att ha ponny? Det är bara kul! :D

Hinner du med skolan å så? Jadå!Nosgrimma

 
Denhär nosgrimman verkar vara riktigt bra och snygg är den också! den kostar 199kr på hööks och beskrivningen till den är
 
"Smart lösning med bågar som gör att bettet ligger fritt och inte störs av nosgrimman. Sitter stadigt på plats tack vare dubbla remmar. En storlek, men mycket justerbar."
 
Så den verkar vara riktigt bra och stör somsagt inte bettet i ridningen, denhär nosgrimman ska jag helt klart samla till, den är något som jag tror Hilda skulle trivas riktigt bra med :)

Galopperar i vattenpöl

Det är något som måste göras om, både jag och Hilda tyckte det var skitkul även fast vi kom in blöta som tusan efteråt haha :)
 

Överraskingen

Vi har sagt upp Hildas stallplats - från och med söndag står vi på ett annat stall, ett islandshäst stall fast det finns lite andra raser där också. Hilda har fått en jättefin box, en storhäst box faktiskt. En egen paddock så stor den är haha ;) 
 
Anledningen att vi bestämde detta är för att jag är den enda i min ålder där vi står nu, så det blev väldigt ensamt och så, men nu i det nya stallet finns de massa tjejer i min ålder! :D Sen också för att Hilda mår bäst i en islandsflock, sen går de även bla 2st superfina frieserhästar i den hagen också. Så vi får se hur det går att lasta henne, men de går förhoppningsvis bra.
 
På det nya stallet finns det bla en rundbana, paddock med gummiflis som underlag dvs den fryser aldrig. Sen är det ett jättefint och mysigt stall! Längtar till söndag :)
 
 

Vad kan det vara på gång?;)

Kika in här på bloggen ikväll, då ska jag berätta en stor sak. Men samtidigt bäst för mig och Hilda, någon som kan gissa vad det handlar om??? Avslöjar ingenting ännu, men på söndag händer det men i kväll får ni veta de ;)
 
 

Svaren på frågestunden del 1

1. Kan man boka dig som fotograf?
Mejla mig, andrea00@hotmail.se

2. Skulle du kunna tänka dig att blogga tillsammans med någon?
Nej tyvärr inte, trivs bäst själv. :)

3. Kommer du köpa en till häst eller vara fodervärd?
Läget ser inte ut så just nu, utan vi har planer om att utveckla Hilda. Mer om de kommer!
 
4. Vilka stigbyglar skulle du helst vilja ha om du fick välja vilka du ville? 
Freejump Soft Up i färgen svart / vanilj.

5. När ska du börja sälja bloggdesigner?

När jag får tid :)

6. Vad kostade Hilda?
Det vill jag inte ska gå ut i bloggen. :)
 
7. Visst älskar du mig
Jaaaaaaaaa

8. Visst är jag bäst
efter mig ja :DDDDDD

9. Din skostorlek (har alltid undrat)
40 eh

10. Favorit godis
Vet int... haha

11. Bästa filmen
BECK

12. Första ponnykärleken
Mistrals Juliet

13. Om du skulle döpa om Hilda, vad skulle hon heta då?
typ morgonsur.se haha nej men Freja tycker jag är fint!

14. Om du fick frågan om att tävla och träna en liten storhäst i ett år för eventuellt köp på slutet skulle du göra det då?
Om jag har tid ja :D

15. Gult vs orange?!?!?!
GUUUUUUULT

16. Ponny vs storhäst
Ponny :)
 
 Jag och Romang för typ 3-4år sen?


Vem fotar dig när du rider?

Den som fotar mig när jag rider är mamma! hon fotar med min systemkamera Canon EOS 1100D med ett macro 70-300mm objektiv. Och jag ökar kontrasten och ökar ljust i gimp 2.6 på de flesta bilder som ni ser här, annars blir
de så mörka och tråkiga så lite ljusredigering skadar inte (: 
 
 
 
 

Shettistiden♥


Frågestund

Känner att det är dags för en ny frågestund! dvs ni kommenterar en massa frågar och jag ett litet tag senare svarar i ett inlägg. Inte så kompilicerat så bomba med frågor nuu!! :D
 
 

Bra ridsportsidor

http://www.chevalridsport.se/
 
http://www.borjes-tingsryd.se/
 
http://www.hooks.se/
 
9

Önskelista julen 2013

 
GG schabrak 499:- chevalridsport.se // Freejump softup pro stigbyglar 2 348:-hööks.se // Boots Equi-Guard 229:- hööks.se
 
Dessa saker står högst upp på min önskelista just nu! Schabraket för det är så himla snyggt, stigbyglarna för att vara 100% säker på hästryggen och bootsen för de är så snygga, hihi! älskar när boots har ludd på kanterna och inuti. De gör bootsen mycket snyggare tycker jag :)    

Veckans schema - Hilda

MÅNDAG: Skritt och trav.
TISDAG: Skrittjobbning pga hon ska skos.
ONSDAG: Skrittt, trav och liiite galopp.
TORSDAG: Samma övning som onsdag, dock lite mer galopp och krav.
FREDAG: Longering.
LÖRDAG: Ej bestämmt.
SÖNDAG: Ej bestämmt.
 
Blir en lugn vecka då hon är under igångsättningen efter koliken, och har sedan 2 dagar skrittat och endast travat ett halvt varv. Så igångsättningen är påbörjad sedan ungefär en halv vecka tillbaka. :)
 
 

i love u <3

 

Juloutfit


Titta vad som finns på hööks för 447 kr! tänk va gullig Hilda skulle vara i den, rida runt i vinter med denna outfit. Hilda skulle lätt ha den snyggaste outfiten Åh längtar verkligen till julen nu, all snö och mysiga galopper i snö. På julafton ska Hilda få ett helt äppelträd, en maaassa morötter och pussar som julklapp och då är det bara 5 månader tills vi haft Hilda i ett helt år, fattar ni ett helt år! Tiden går så jäkla fort, och Hilda är det bästa köp jag gjort <3

Ponnysanning.se

Ponnysanning.se är en blogg som drivs av 2 tjejer, Sofia & Joanna där de skriver om de senaste i hästvärlden. Blandat med bloggtävlingar och t.ex dagens failbild där man kan få se allt emellan hästar som smiter under hindren till hästar som kastar en grimma på sin boxkompis.
 
Det är en blogg jag läser flera gånger om dagen och det är en suuuperbra uppdatering, oftast varje gång man klickar sig in där är det ett nytt inlägg. Så klicka på DENNA länk för att komma till ponnysanning.se :D
 
 

5 sanningar om Hilda

• Hilda äter allt som går att äta, förutom munkpeppar och mineraler. Hon älskar bullar, muffins, pizza ja listan kan göras lång.
 
• Hon vågar inte rymma, råkade glömma boxen öppen en gång när jag skulle lämna skottkärran, hämtade lite fika och lullade på så när jag kom tillbaka stod Hilda kvar i boxen och försikigt tittade ut. Känns tryggt att ha en häst som aldrig rymmer!
 
• Hon älskar att bli kliad på sidorna av manken, i öronen, på halsen och på korset. Hon står och gapar och det bara forsar dregel när man kliar henne på något av de ställerna. Har man en söt häst eller har man en söt häst!?♥
 
• Hilda är det ranghögaste stoet i hagen och hon är ju van vid flockarna på island så dendär damen vet hur en flock ska hanteras, haha :)
 
• Hon är jätteduktig på att ta sönder eksemtäcken.
 
• Hon bajsar och kissar alltid i samma hörn i boxen, ligger typ meterhöga högar där av bara bajs från natten. Om hon är renlig? det menar du inte ;)
 
• När Hilda släpper vinterpälsen, ser det ut som om hon rakats typ hela kroppen efter EN borstning, man kan sy hästäcken till hela världen om man samlar all hennes päls! haha :)
 
 
 

Hur många bloggar har jag haft?

Jag har haft sammanlagt 5 bloggar, och en av de är andreamuller.se som jag tänkt lägga många år på. Min första blogg hette galoppryttaren.webblogg.se och har verkligen ingen aning varför den hette så, jag tävlar ju inte ens i galopp haha? Efter några månader raderade jag den och flyttade över till ponnyfoto.webblogg.se där jag stannade ett tag, bloggnamnet passar ju än idag in väldigt bra. Jag fotograferar fortfarande fast dock inte bara ponnyer, utan lite alla möjliga djur.
 
Sen bytte jag över till fotoandrea.blogg.se där jag ungefär bloggade ett helt år, dock vart uppdateringen bara sämre och sämre - kunde gå flera dag utan ett enda livstecken och fick ingen motivation att hålla igång bloggen för designen var skitful rent ut sagt haha. Så den bloggen stängde jag ner. Några månader senare starta jag om på nytt, pownieryttaren.blogg.se där jag bloggade hela 5 dagar (!!!!). Dock gav jag upp bloggandet och gick blogglös ett halvår innan jag startade den blogg ni läser nu, andreamuller.se.
 
Denhär bloggen trivs jag riktigt bra på, gillar designen, jag har en bra statistik och får en massa kommentarer som peppar mig till att bomba med inlägg. Hela min och Hildas utveckling finns här! Absolut har det kommit dagar när jag bara velat stängt ner allt, men det är inte värt det! Så ni kan räkna med att denna blogg kommer finnas ett braaa tag till, i februari firar vi ett år! Sorry haters
 

Intressant film - hur hästen fungerar


Sysslorna , check

Mamma ligger hemma och är sjuk så jag får ta Hilda och insläppet själv idag. Har mockat, vägt hö och bytt vatten så det är bara ridningen kvar :) 

Hilda ska skrittas lite barbacka och väntar mig en riktigt pigg dam haha!

Hoppning

Hoppningen är verkligen något som jag älskar, man blir glad av att hoppa och allt bara flyter på. Sen om det är högt gör ju inte saken dålig heller ;) Hilda är så gammal så man kan inte hoppa några högre höjder med henne, sen har hon inte en sån bra självkänsla på höjder över 40 cm även fast hon hoppar typ en meter över, haha. Och självkänslan över hinder är inget vi direkt komma jobba på. Hon ska inte tävlas SM och vi bara hoppar för nöjesskull så skitsamma om det är 40 cm eller 1 m, bara att få hoppa är kul!
 
Vi ska ju somsagt köpa/ta en häst på foder till mig, då har har jag tänkt en hopphäst i kategori C eller D som jag kan hopptävla med och hoppa lite högre höjder med. Då kommer mamma, pappa och min syrra ta över Hilda och hon kommer bli pensionär :) fast jag kommer rida Hilda ungefär 2 dagar i veckan för att hon ska behålla musklerna och för jag älskar Hilda så kommer aldrig kunna släppa henne♥
 
 

Drömoutfit.se

Åh, denna outfit är verkligen en jag skulle kunna göra vad som helst för. Marinblått och guld är verkligen 2 färger jag är svag för. Och tänk då de färgerna i en outfit tillsammans med marinblåa ridbyxor och en snygg tröja. Åh så snyggt! Hilda passar dessutom så bra i dehär färgena, ska verkligen tjata på mamma nu ;)
Tycker ni som mig och ger denna outfit en stooor hiss eller får den en diss av er? allt finns på cheval ridsport.

Cheval ridsport

Måste bara tipsa om väldigt bra hemsida med mycket fina saker! där finns det suuupermånga stigbyglar, och ni vet nog eller förhoppningsvis märkt att jag älskar stigbyglar. Hahah ingen aning varför, men hur som helst jag älskar stigbyglar.
 
Och på cevalridsport finns det en hel del stigbyglar att välja på, bl.a mina älskade freejumps som jag suktat efter i typ 19364527 år. Och mamma har lovat, att jag kommer att få de, undra bara när haha :(
 
 

Borstar
Nya träns

 
Hööks har fått in 1 nytt träns, som finns i färgen svart och brunt. Tycker de är riktigt fina faktiskt, speciellt det bruna. Hade gillat de svarta mer om det var silvrigt glitter på nosremmen istället för guld. De finns på hööks för 699kr! :)
 

Kolik...

Uppdateringen har varit lite sisodär... och ska verkligen ta tag i det med minst 3 riktiga inlägg varje dag, sen mobilinlägg på det. Och ni kanske undrar över rubriken, och ja det är som ni kanske tror. Hilda har haft kolik, som tur det inte så mycket, bara lite men ändå...
 
Började med att vi började ge henne lusän, för att hon ska få i sig protein då det inte är så mycket i höet. Och det gick bra, hon slickade ur krubban och älskade det. Dock fick hon lite nässelutslag av det, så vi slutade direkt. Sen fick hon smaka ett slickhästgodis av en i stallet som vi på kvällen insåg hon inte tålde och den kvällen svettades hon så det rann om hela henne, och svett är ett tecken på kolik. Så vi svampade av henne och lämnade henne utan täcke och åkte hem vid 21 ungefär. Sen så minns jag inte så mycket, utan att jag gråtandes satt och lyssnade när mamma pratade med Anna som var kvar i stallet som bankade lite på Hildas mage så hon får igång magen och bajsade, och då bajsade hon♥
 
Ungefär vid 23.30 åkte Anna hem och Hilda hade då bajsat ungefär 2-3 gånger, så från igår ända tills i morgon blir det endast prommenering innan jag strax ska sitta upp och skritta barbacka. Men det blir först när Hilda är bra igen, hon mår ju bra nu men vill inte ta några risker. Hatar när Hilda har ont :(♥
 

Ute på prommis❤️

Kan man börja dagen bättre?! ❤️ 
Blue and brown - HÖÖKS


Nyss hoppat

Hej! Sorry för dålig uppdatering, varit jättetrött och verkligen inte orkat. Har iallafall nyss hoppat Hilda, i början gick det sådär men efter ett tag gick det superbra! Avslutade med ett 40 cm räcke innan jag travade och skritta av henne. 

Nu står hon inne efter att ha ätit lite lusän och mineraler :) vi ska alldeles strax hem igen och fara upp till hjälmsättra för lillesyrran ska rida! :)Fotar ridlektion

Sitter i stallet nu och fotar lite! Just nu är det Anna och Carlos som rider. Frida red Hilda idag och jag höll lektion som gick ganska bra, Hilda var pigg som vanligt haha :)
Longering

Hej på er! nu ska jag och mamma snart åka upp till Hilda och jag ska longera henne för lektionen jag ska ha för Frida flyttas fram tills i morgon då hon inte orkar idag. Så blir bara longering idag och en massa mys med Hilda! Sen har vi vid 20.00 insläppet innan vi sen vid 21.00 åker hem.
 
En liten sammanfattning av resten av dagen, hejdå för tillfället! :)
 
 


Färgat håret

Äntligen var håret färgat, färgade utväxterna brunt och lite svart dip-dye. Vet inte hur de blivit än då mitt hår är kolsvart som blött. Så imorgon när håret torkat kan jag först se hur det vart, hoppas på de bästa haha! :)
 
Idag blev det ingen ridning då det ösregnade, så vart bara mys med Hilda! :) och i morgon ska jag ha ridlektion för min syrra Frida sen på söndag ska jag hoppa henne.

Målat lite

Tjoo! Är ensam i stallet just nu, lyxigt!! Så greppa pennan och målade lite. Vart ganska nöjd faktiskt! Men vad tycker ni? Är jag framtidens konstnär? ;)


Godmorgon

Godmorgon! Fredag idag, så skööönt!!!! idag börjar jag 10.15, då har jag 2 lektioner och lunch innan min dag är slut. Då ska jag hem och vila några timmar innan jag drar upp till Hilda och rider henne, förmodligen lösgörande eller longerar. Får se om jag är ridsugen!
 
Och i morgon ska jag ha lektion för min syrra på Hilda, får 100 kr för varje lektion jag har för henne och det är en gång i veckan. Nu ska jag samla till ett par Freejumps på riktigt! :D
 
 

Hiss - pälsglans

 
Pälsglans är något som jag måste hissa och det är en väldigt bra sak som skapats! Det är jättebra att ha i t.ex man och svans för annars tar det väldigt mycket på de. Och jättebra för att ta bort lera! När jag red shettis kom de oftast in leriga, och med hjälp av pälsglans så vart de skinande rena på ungefär en halvtimme.

Pälsglansen är helt klart en favorit i ryktväskan, sen luktar de oftast väldigt gott och det gör ju inte saken helt fel ellerhur ;)

Godmorgon

Vaknade för ungefär en timme sen, har dock suttit i sängen och spelat på mobilen tills nu då jag orkat ta mig upp haha. Mamma kommer vid ungefär 16.00 och då ska vi direkt upp till Hilda och mocka, fixa hö, ta in henne bl.a innan hon senare drar vidare och äter med jobbet. Så då blir jag kvar i stallet och fixar med Hilda och rider henne, sen kommer mamma vid 19.00 igen och då har vi tillsammans med Anna insläppet.
 
Så kommer hem vid nog 21-21.30 idag och då får vi se om jag hinner slänga in något inlägg eller så, men det gör jag säkert. Ska btw fixa lite tidsinställda för nästa vecka nu och de dagar som är kvar av denna vecka så bloggningen inte blir helt död om jag inte hinner blogga någon dag. :)
 
 

Godkväll

Kom nyss upp från badet, tvättat hår check Nu ska jag strax måla naglarna och mysa vid datan, ska titta på lite beck och solsidan, favvisfilmerna. (:
Annars händer det inte så mycket mer idag, Hilda fick ridas lugnt i grimma och tyglar, endast skritt och trav sen några galoppfattningar i vänster varvet då hon börjat ta fel galopp där igen. Men idag vart det rätt efter några fattningar så då får vi hoppas att de håller i sig! :)
 
Bild från när jag red Corro här om dagen. (:
 

Rida nu!
Att sätta ledarskap

Att hästen är lydig och uppmärksam på ryttaren är väldigt viktigt, både på ryggen och på marken. En häst som inte är lydig att rida eller på marken kan bli i fel läge livsfarlig. Därför är ledarskap från första början väldigt viktigt! Dagen efter vi köpte Hilda och hon kommit hem började vi leda henne på volten med grimma, grimskaft och ett litet spö.
 
Vi gick med henne på volten, och stannade och om hon inte gjorde halt när vi stannade så backade och bufflade vi bak henne ungefär 5 steg så vi tog plats. Sen gick vi fram igen och senare stanna, och om gjorde halt när vi stanna så fick hon massa beröm och godis. Sen körde vi samma övning varje dag i ungefär en vecka innan jag satt upp på henne för första gången på Ytterby.
 
Och en veckas träning med buffling och halter har gjort så hon snällt följer efter mig med eller utan grimskaft och hon är väldigt lydig både i ridningen och på marken. En veckas träning kan göra så din häst blir lydig under din tid med den och en annan persons hantering av den = en säker häst! :)
 
 
 
 
 

andreamuller.se

Nu är äntligen domänen helt klar! så nu heter bloggen andreamuller.se ist för blogg.se och det känns toppenskönt. Men det funkar fortfarande att söka på andreamuller.blogg.se dock kopplas namnet om till bara andreamuller.se :) Så hejdå blogg.se och välkommen .se :D
 

The kings ~

 

Drömhäst♥

Idag var Hilda riktigt fin, då menar jag riktigt fin. Red barbacka idag och jobbade henne bara i skritt och trav, gjorde 4 galoppfattningar som var helt ok - men hur som helst! Målet med detta ridpass var att hon ska ha en stadig form i traven minst en långsida och det rekordet var hur lättslaget som helst! Hon hade en riktigt maffig form både i skritt och traven, skritten flera varv och traven ett halft varv.
 
I morgon blir det utskrittng i skogen med Anna i stallet, sen så ska vi rida på banan. Jobbar nog hennes som på samma sätt som igår, dock med liite högre krav. Målet är att innan 2014 ha en stadig form i traven hela varvet.  Hejjar ni på oss!? ;)
 

Ska strax rida......

Ska bara äta lite och fixa Hilda först. Blir barbacka idag och mest mysridning. Efteråt blir det långborstning och sedan insläpp innan det blir hem för dagen (:


brb hihihih


Diss

Hittade dessa ridstövlar på en hemsida, och måste tyvärr ge de en diss. Gillar inte att det är så mycket vitt blandat med svart, sen dekorationer av rött. Tycker det ska vara enfärgade, antingen svart, vitt eller då rött. Formen är ganska snygg men somsagt gillar jag inte färgen tyvärr. Vad tycker ni om dessa? är dessa ridstövlar något som ni skulle vilja ha på fötterna? :)
 
Priset ligger på 5 995:- (Inte min bästa redigering, hehehe)
 

Godmorgon bloggen

Varit vaken i ungefär en timme nu, dock börar jag vid12 ungefär så har en hel del tid att slå ihjäl. Skönt att slippa stressa :) Hilda fick ridas ungefär 20 min barbacka, ställde och böjde i båda varv så hon var lösgjord. Travade lite och körde en galoppfattning. Så idag får hon en välförtjänt vilodag att samla ny energi! Så idag blir det långborstning och en massa mysmys, saknar henne och vill upp och pussa på henne nu, nu, nuu!!!
 

Mockar.......

Och det går väldigt segt. Kramp i armarna och en bra bit kvar. Bara att kämpa vidare! Vi hörs snart, om jag överlever mockandet ;)

Redan 8 månader

 Nu har du redan varit min i 8 månader, för 8 månader sedan var vi och provred dig - några timmar senare var du min. Några timmar senare stod du i ditt nya stall, ytterby gård. Du är världens bästa häst Hilda och min bästa vän♥♥
 

Måndag

Poff så var dethär lovet slut! Har studiedag idag så hänger med mamma till hennes jobb, där ska det tvättas schabrak då de inte gjorts på länge och känns att behövas. Sen drar vi direkt upp till Hilda och hon ska ridas, funderar på barbacka faktiskt! :)
 
Förvövrigt så gick ridpasset igår jättebra! hade gummisnodden och man märkte verkligen att hon fick hjälp av den att hitta formen. Och hon kändes ju så fin i den så tog av den emot slutet och jobbade henne i skritten, travade även men då vart hon helt plötsligt en raket haha :)
 
Godmorgon Måndag!
 

Stalloverall

Nu kan vintern allt komma, känner mig btw som en pingvin i den ;)


Favoritborsten

Är helt klart min lila borste! Man får bra grepp för handtaget är i gummi och stråna är långa och lagom mjuka så den är inte hård , men inte heller jättejätte mjuk så man får bort mycket smuts. 

Den finns på Hööks och om jag inte minns fel var den inte heller så dyr.


Skrittjobbning

Nyss ridit Hilda, hon var helt förjäklig i traven så fick styra henne mot staketet för att få stopp och lägga små volter. Så jobbade henne bara i skritt och där var hon riktigt fin. Hon var såå mjuk och sög riktigt bra på bettet, skummet bara rann haha :)

Red mycket serpentiner och volter, la även in några framdelsvändningar vilket gick superbra. Hon brunstar nu igen så förstår varför hon var så jobbig i traven, får hoppas på bättre lycka om några veckor. :)

Strax till stallet

Snart bär det upp till stallet, Hilda ska ridas ett lite enklare dressyrpass i paddocken. Annars händer det inte så mycket mer idag, är jättetrött så får se om jag somnar på hästryggen hahah ;) Om det inte hinner bli mörkt så får kameran hänga mer så blir det förhoppningsvis lite nya kort! Det är så himla svårt att hinna fota ridpass och så på hösten/vintern nu när det är så mörkt, man får så bråttom upp.
 
Vinterdesignen är även klar nu, dock måste det bara komma lite snö så mamma kan fota mig och Hilda i snön. Sommarheader till vinterdesign...? haha naae ;)

I stallet

Är i stallet med mamma nu, nyss ätit en pizza med Hilda som dock försökte sno min ;) dä ä min polle dä! Hon får vila idag så det blir bara långborstning och en massa mysmys! <3


"du rider aldrig ut på Hilda bla bla bla"

Det är kommentarer jag får ganska ofta här på bloggen, så för att göra saken klar så skriver jag det i ett inlägg. Det är så att Hilda vill inte ridas ut, när vi ska rida ut så bara krånglar hon och backar. Mamma brukar få leda mig en bra bit och om jag har tur så gå Hilda sen snällt på annars stannar hon, vänder och drar hem igen.
 
Och ja, vi promenerar henne ganska ofta där vi ska rida men det hjälper inte. Sen är det även så mörkt nu på kvällarna och det går bla vildsvin och älgar i skogarna vid stallet.
 
Hilda går även dagligen i en stoor hage med sina 5 hästkompisar där de springer, busar och har kul så hon får sin uteritt med sina kompisar. (: Hilda tycker liksom inte om att ridas ut, hon har liksom gjort sitt i skogen tycker hon. Och därför är det väldig tur att hon älskar och jobba på banan! :)
 

Longering

Hade ingen ridlust eller ork att rida idag så fick bli longering igen! Hon var helt perfekt pigg och var koncentrerad på mig. Inga bus eller något, dock vart de ingen galopp idag, men de kommer vi till snart ;)
 
Började med att promenera med henne 6 varv, sen ut på longeringssvolten och skritta först. Gjorde mycket halter så hon skulle vara uppmärksam på mig. Smackade sen på och travade henne kanske 4 varv och gjorde sen samma övning i andra varvet. Efter cirka 10-20 min uppvärming i bara trav (lite skrittpauser emellan såklart) så försökte jag till en liten galopp! hon kom in i den några steg annars vart det trav i typ 180 haha. Men jag ska sitta upp någon gång när mamma longerar och göra galoppskänkel + säga galopp så hon lär in sig att ordet "galopp" ska liksom vara galopp, ja ni förstår nog haha. Då blir galoppen förhoppningsvis lättare när man ska longera! :)