Ute på prommis




Utsläpp med mamma

Godmorgon! Medans pappa och syrran ligger hemma och sover sitter vi i stallet och käkar frukost. Vi har stalltjänst hela helgen, dvs 5 pass på 2 dagar. Myyys!!! Mycket hästtid blir det. 

Idag blir planerna att promenera Hilda i ungefär 20 min sen bara mysa i stallet :) 




Överskottsenergi

Tycker så synd om Hilda nu, hon har så mycket överskottsenergi som hon bara vill springa av sig. Hon kan från 0 till 100 få spring/tok/bockiga ryck och börja dra iväg i 180 och köra bockserier, sen sekunderna efter när man fått stopp på henne vänder hon sig mot en med manen och luggen åt alla håll och kanter och bara "vadåråå??"
 
På söndag är den sista dagen när hon ska få pencilin och då om allt är ok med henne (hälta, svullnad och så) kan jag börja skritta henne igen 5 min, och långsamt öka skrittningen. Är redo att åka i backen några gånger för den damen lär bocka så hon nuddar månen haha! :)
 
 

Mot stallet

Nu är det full fart mot stallet för utsläpp! Känns skönt att vara där tidigt, och sen stannar vi eller iallafall jag över dagen för vi har insläppet ikväll med :) orkar inte åka hem emellan hahah! 


Riktigt snygga pannband

Hittade dessa pannband på Elinspannband.se, och fastnade verkligen för de pannbanden. Så himla snygga! Fastnade speciellt för dessa 4. 300 kronor styck. Väldigt billiga när de är så snygga. De orange och det lila/svart/silvriga ska helt klart köpas till Nappe och de blåa och marinblå/röd/silvriga till Hilda.
 
Skönt att ha en svart och en vit häst, för de passar i alla färger. Haha! :) Har ni egen häst eller ponny, berätta gärna lite om den!
 
 

9 månader sen

Tänk att det redan är 9 månader (!!!!) sen vi köpte Hilda, om 3 månader har vi haft henne i ett år, ETT ÅR! Tiden går så himla fort, fler år blir det heeelt klart! Hilda ska alltid vara min, min Hilda ♥ 1 maj 2014 blir helt klart att firas, då har jag ägt Hildisen i ett år <3
 
 

Ny ridutrustning behövs

Känner att det behövs skaffa lite ny ridutrustning till mig nu, varenda krona jag haft har gått till Hilda och Nappe. En ny hjälm behövs, har tänkt på en lami-cell från hööks. Sen behöver jag ett gäng nya ridbrallor också, alla har blivit för små. Ett par nya ridstövlar behövs också, de jag har nu är snart för små i tårna och är lite tajta runt vaderna. Sen några ridtröjor vore inte helt fel också :)
 
 
 

Dagsläget - hästarna

Hilda:
Hilda har tyvärr fått lymfangit sedan en månad tillbaka och går på smärtstillande nu i några dagar till. Efter besöket ATG röngtades hon och gjorde ultrarud på benet och det var så mycket vätska i så man såg knappt senan och skelettet. Först trodde veterinären gaffelbandet var av, men han sa sen att det inte var av och att Hilda har väldigt fina senor och skelett för att vara så gammal. Hon prommeneras nu 30 min om dagen i ungefär en vecka till, då kan jag skritta henne från ryggen med 5 min ökning varannan dag. Hilda har även lärt sig lite nya trick! Vacker hov, flema och buga :)
 
Nappe:
Nappe är nya hästen i familjen! Han är en stor och fin frieservalack som inte blir rädd i onödan. Han har ett väldigt lugnt temprament och är väldigt känslig, finns inte så mer att säga än att hoppas ni vill följa våran framtid här! :)
 
Nappe som nyfödd
 
Nappes pappa Ritske
 
 

I'm back!!!!

Nu har jag fått tillbaka blogglusten så bloggen är igång igen! En ny design är fixad och hoppas ni gillar den, vart väldigt nöjd med den! Så hoppas att ni nya och gamla bloggläsare trivs här och välkommen hit!!!! :D