På prommis

Ute och går med Hilda i de fina vädret! Man får passa på när de väl är sol! :)


Borstning + kraftfoder = bra kombo
Utvecklingen i galopp

Älskar att titta tillbaka på gamla klipp och se hur man utvecklats, jag har jobbat mycket på att stärka Hildas galopp och vad tycker ni, blev de någon skillnad? Det sista klippet filmades bara några månader innan skadan, de är synd att den galoppen typ är borta nu, men nu vet vi iallafall hur vi ska göra för att bygga upp den igen :)
 

Godmorgon!

Andra dagen nu då, haha det känns bra att vara igång igen! Hoppas jag inte tappar lusten igen men det tror jag inte, min magkänsla säger att jag kommer blogga ett bra tag nu och får hoppas att det stämmer :) Annars händer det inte så mycket mer idag förutom stallet, Hilda får longeras idag i alla gångarter lite smått, så hon får komma igång igen och får bli av med lite av energin. Sen blir det självklart mys och borstning, och det vanliga!
 
Ska se om jag ska slänga ihop en liten video eller så, mitt Youtube konto behöver nya vidoes nu hähäh..
 

Vad har jag för bett på Hilda?

 Tänkte dela med mig lite om vad jag rider Hilda på för bett, man ska såklart ha så milda bett som möjligt och jag känner att jag hittat de bett som Hilda trivs med, de jag använder står här nedanför! :)
 
Rakt eggbett: Ett av de bett jag använder mest, hon trivs väldigt bra på det och funkar bra på banan där hon inte blir lika stark som ute.
 
Rakt äppelmouth: Ett litet mumsbett till Hilda, det är ju äppelsmak ;)
 
Tredelat Sweet Iron: Ett tredelat jag har i smaken sweet iron för ville testa om Hilda gillade bettet, då de är en annorlunda smak och hon gillar de verkligen!
 
Tredelat Eggbett: Mitt uterittsbett, då hon blir så ruskigt stark ute så rider jag på detta ute, är ett vanligt tredelat bett som fungerar väldigt bra som ett uterittsbett för oss! :)
 
 
 

Vad har hänt sen sist?

Sen februari då det senaste inlägget var innan bloggpausen har de hänt en de, vi har bytt stall 2 gånger och senaste var för någon dag sen faktiskt, nu står vi i ett stall 5 min cykelväg hemifrån där Hilda går på lösdrift med 2 andra islandshästar! Hilda och Brydja har verkligen blivit bästa vänner, hon och Glader är inte riktigt bästa kompisar än, men de är på god väg.
 
Sen som jag skrev i förra inlägget är Hilda helt frisk nu från skadan och i under igångsättning vilket jag är så jäkla glad för! Trodde helt ärligt faktiskt att jag aldrig mer skulle kunna rida henne igen, vilket Hilda verkligen inte skulle må bra av då hon är så pigg och vill jobba med hjärnan. Men nu är hon frisk vilket jag är jätteglad över och hoppas att hon aldrig blir skadad igen!
 
Det är väl de senaste som hänt inom hästväg, är det något ni undrar är det bara att fråga :)
 
Brydja, Glader och Hilda
 

Nystart... igen ;)

Som ni märkt så tog jag en bloggpaus igen, men jag har saknat bloggandet så mycket så jag har satt in en somrig design och fixat hela bloggen i ljusblå nyans och kör helt enkelt ett nystart. Älskar blå och det är ett stort plus också att de är en fin sommarfärg! Hoppas ni tycker den är fin och vill stanna här, alla nya och gamla läsare :)
 
Som ni ser på headern så är det bara bilder på Hilda och inga på Nappe, och det beror på att vi tyvärr inte har kvar Nappe. Vi lämna tillbaka han till förra ägarna pga familjeskäl. Så nu går all tid till Hilda och att få henne i muskler och kondition, hon är även helt frisk från skadan nu och är i under igångsättning vilket är jätteskönt! Så nu är vi snart igång igen :)
 
Välkommen tillbaka alla gamla läsare och välkommen till de nya!