31 oktober 2014

Svårt att förstå att om 2 månader blir denna dam 20 år, fast det märks inte direkt. Hon är fortfarande pigg och älskar att jobba! Min bästa vän, hon är så fin <3
 
 

Stockholm horse show

För första gången någonsin ska jag äntligen på Stockholm Horse Show! Vi ska gå på fredagen då det är hoppning, dressyr och islandshästar. Efteråt blir det mässan och då ska det shoppas kan jag säga, hihi. Ser mest fram emot hoppningen och islandshästarna, då det är mest fartfyllt. Sen är självklart dressyren också rolig att kolla på då hästarna är så fina. Ska ni gå på SIHS iår och isånnafall vilken dag? :)
 

Markarbete och dressyr

Ridpasset idag gick toppenbra! Började självklart med en ordentlig framskrittning innan jag kortade upp tyglarna och började jobba henne i varje varv med serpentinbågar och volter. Hon var lite stel i bogarna i början men det släppte efter en stund. Gjorde lika dant i trav och det gick inte bra i början, hon sköt ut bogen och ville göra som hon ville. Efter halter var 10 meter vart hon mer uppmärksam och tog förhållningarna bättre och då kom även bakbena med så hon sänkte huvudet till en bra arbetsform. 
 
La även fram en bom på ena kortsidan och red i alla gångarter över, i början hoppade hon över men sen förstod hon att bommen inte ska äta upp henne och då gick hon lugnt över. Detta blir helt klart en övning som jag ska rida igen, både rolig för mig och Hilda! :)
Perfect Sit Of Sweden

Perfect Sit Of Sweden, eller PS som de kallas är ett företag som är känt för bl.a deras träns. Skillnaden med PS träns är att de har ett anatomiskt nackstycke som gör att trycket fördelar sig och inte lägger sig på känsliga nerver. Priset ligger från 1700 till 2700 kronor vilket är ganska dyrt, men man får ett bra träns med bra kvalité. PS har även en massa andra grejer också, allt från click it pannband till hjälper för en bättre sits.
 
Jag har ett PS träns till Hilda som jag köpte för lite mer än en månad sen, Hekla Revolution som är ett av de två islandsträns de har. Första ridpasset med det märkte jag ingen skillnad, men andra gången började jag märka skillnad och hon vart avslappnare för varje ridpass. Jag är verkligen jättenöjd med mitt träns och det är värt varenda krona! :)
 
 
FOTOGRAFI: Perfect Sit Of Sweden (http://www.psofsweden.se/)

Fleecetäcke

I lördags skickade jag hem ett paket från börjes som kom idag. De innehöll ett fleecetäcke/svettäcke med hals, 2 pannlampor och ett par tjocka vantar. Har än så länge bara hunnit testa täcket vilket jag är jättenöjd med! Ganska stort i storleken, tjockt och Hilda vart torr på typ en halvtimme.
 
Det kostar även bara 199kr så det är ett bra täcke till ett bra och billigt pris! Hilda verkar gilla de också, hon stod och mös hela kvällen :)
 
 

Min dag i bilder

Idag var det upp tidigt igen fast till ett stall för att fotografera Jossan och hennes häst Cindys dressyrlektion sen även Hanna och hennes häst Lisa! Vid 11 var jag hemma och åt lite lunch innan jag somnade pladask i sängen och vakna för 1 timme sen. Alldeles strax blir det iväg till Hilda och mysa med henne, blir ingen ridning idag då jag inte orkar.
 
 
 
 

Godnatt

Ska alldeles strax gå och sova. Imorgon blir det upp tidigt för att fota min kompis Jossan och hennes ponny på deras dressyrlektion. Sen blir det hemmåt och vila en stund innan det blir iväg till Hilda och rida henne.

Fokuset på morgondagens ridpass blir lösgörande övningar då hon inte blivit riden så mycket på banan senaste veckan. Så tror ett litet dressyrpass kan behövas nu! :)Höstdag

Hela dagen har i stortsätt spenderats i stallet med min kompis Elma! Vi började med att ta in Hilda och pyssla med henne innan vi sedan sadla på henne och begav oss emot ridbanan. För att vara första gången ett riktigt ridpass var hon jätteduktig, lärde sig rida lätt gick på 5 min och hon testade även på galopp vilket också gick jättebra!
 
Emot slutet la vi även fram en liten bom som Hilda dock hoppade över, men det gick bra ändå! Hilda tog även ett litet smakprov på Elmas tumme, bushästen! ;)
 
 

Höstväder

Nyss kommit hem efter en härlig eftermiddag i stallet. Perfekt ridväder idag, varmt men blåsigt så fick bli en uteritt! Har den senaste veckan bara kunnat rida ut, för volten har blivit så himla geggig efter allt regn. Så hoppas på kyla några dagar nu så den får en chans att torka upp.
 
Idag tränade vi mycket tempoväxlingar, samla cirka 10 steg och sedan öka 10 steg. Traven gick helt okej, det är något hon måste träna på, iallafall att samla sig då hon kan bli väldigt springig. Men galoppen gick såå perfekt. Hon tog varenda fattning direkt och längde lika fint som hon samlade.
 
Alltså vad är det med skimmlar och lera!? haha ;)
 
 

Vintertider

Nu börjar det kalla halvåret närma sig, kvällarna blir mörkare och tillslut kommer snön vilket är mysigt såklart. Men det finns en dålig sak med de, all kyla! Det är dags att lägga under ridkläderna och börja köpa in vinterkläder, jag har alltid haft overall och kör på det iår igen. Det gäller att klä sig varmt, så man överlever vintern i stallet! ;)
 
Att Hilda ska frysa oroar mig minst då hon sätter en så otroligt tjock vinterpäls vilket är bra såklart, fast det enda dåliga med de är ju att hon blir så svettig när man rider. Fast vi ska köpa in lite fleecefodrade regntäcken för säkerhetsskull.
 
Stallet där Hilda står har ingen paddock, utan vi rider på en gräsplätt. Det finns inte lampor heller så vi får köpa in några riktigt bra pannlampor. Klart det skulle vara schyst med ett ridhus och riktigt bra lampor men har man inte det så får man lösa det så bra de bara går!
 
 

Sjukling

Vaknade i morse och mådde inte bra, har nog fått en liten förkylning. Så i med alvedon och sen blir det till Hilda och pyssla med henne. Är verkligen ridsugen men har ingen lust att bli mer sjuk, första gången jag är riktigt sjuk på ett och ett halvt år och då får förkylningen gärna skynda sig. Så det blir en lugn helg som kommer, får kolla på film och äta massa godis ihop om att bli frisk snart.
 
 

Installad eller lösdrift?

Hilda har nästan under all tid vi ägt henne stått uppstallad i box under nätterna, men nu de senaste halvåret har hon gått på lösdrift. Vilket jag är jättenöjd med! Jag tycker bara det finns fördelar med lösdrift, hästarna lever så naturligt som de bara går och har möjlighet att röra på sig dygnet runt. I Hildas lösdrift finns det en stor ligghall också med massa halm där hästarna har möjlighet att gå in till när det vill vara inne en stund.
 
Hilda är mycket gladare och piggare nu sen hon bytte till lösdrift. Hon kommer glatt när man ropar för att hämtas in men hon är lika nöjd och glad när hon ska ut igen efter ridpasset, då hittar hon den största lerhögen och fixar till sig en sista touch! ;)
 
 

Att vara utan blogg är trååk

Har varit lite svänigt det senaste halvåret med om jag ska blogga eller inte, har både startat upp den och sen slutat några gånger. Anledningen till det var ju att det var sommar och dagarna såg ju likadana ut = inga bra inlägg att skriva.
 
Nu är de ju somsagt höst och skolan har kommit igång, ridningen blir mer seriös eftersom det inte är 30 grader varmt ute hela dagarna. Så kör på en fräsch höststart igen, hoppas ni hänger med! :)