Ett roligt ridpass i kylan

Här uppe i Stockholm så har temperaturen legat på minus hela dagen, så det blev att hoppa in i overallen! Känner mig så klumpig i den och med en ridväst under dessutom, känns det som jag är en michilingubbe korsad med en stel pingvin. Det svåra är att hoppa upp i sadeln. Jag vet inte många gånger det gått käpprätt åt skogen och slutat med att jag legat sprattlandes på Hildas rygg och nästan fallit över, men sen så vänjer man sig och kan röra sig hyfsat iallafall. ;)
 
Hilda var väldigt fin och rolig idag att rida, lätt för skänkeln och mjuk i munnen. Precis så jag gärna skulle vilja ha henne hela tiden, men hon är ett sto och dagar som dessa får man utnyttja då det är inte alltid som hon känner för att vara så, haha. Träningen idag var väldigt basic, mycket övergångar och tempoväxlingar vilket fungerar utmärkt till att få henne lyhörd på mig. I traven har jag den senaste tiden även börjat rida i ett lite högre tempo än vad jag vanligtvis brukar, vilket medför att bakdelen aktiveras rejält och hon höjer ryggen bra, vilket gör att hon söker sig ner till en trevlig form.
 
Töltarbetet går även från klarsteg till klarsteg. Passtakten försvinner mer och mer, bakbenen kommer in mer in under henne och steget har blivit mycket lugnare. Att tölta "rundan" som jag kallar den för var väldigt jobbigt för henne förut, men nu är det ingen big deal och hon klarar den dessutom dubbelt. Underbart!!
 
Mina boots gav även under de första 10 minuterna upp och började istället jobba som som karledsskydd... ;)
 


Kommentera inlägget här:

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Endast jag ser)


URL/Bloggadress:


Kommentar: