Där rök ridvägen

Min och Hildas absoluta favoritridväg är nu ett minne blott. Tyvärr har skogssällskapet lagt enorma stenar där och det går inte att rida där längre vilket är enormt synd. Nu har vi bara en väg kvar och den har skogssällskapet hittat med eftersom dem hugger ner träd, så nu känns det bara som en tidsfråga tills den är förstörd den med och då vet vi inte vad vi gör. 

Banan är bara fin under sommaren och där kan vi inte harva runt resten av livet, vi måste ut. Det ska gå en ridväg till en crossbana som man kan hitta igenom skogen, men hur vi hittar dit vet vi inte ännu. Men förhoppningsvis är det enkelt och då har vi en ny ridväg! 
Hildas träns

Dessa träns är de Hilda har, ett från fakur och två från psofsweden. Jag har för många, men träns är som chips, man kan inte bara ha ett! ;)
 

Två tips för er med eksemhästar

- Börja täcka hästen tidigt, direkt när solen börjar värma och knotten kommer. Hildas täcke och huva brukar åka på redan i mars och då får hon knappt någon eksem under sommaren. Det gäller att förebygga så mycket som möjligt innan den hinner börja.
 
- Smörj. Det finns massvis av olika eksemprodukter och man får testa sig fram, det som funkar på en häst kanske inte funkar på din. Det viktigaste är att hålla eksemen mjuk och på Hilda använder vi hellosan, idomin, horsol, skillingarydsalvan och prob.
 

Träningsschemat för sommaren

Hilda går ju på sommarbete nu och är på god väg att bygga en sommarmage vilket jag inte vill. Hon var extremt fet vintern 2013 och det vill jag inte ska hända igen, hon ska väga runt 320-350kg vilket är precis så mycket hon behöver väga för att må bra. Nu för att förhindra att hon blir en tjockis igen, är det dags för hårdträning. Nu under sommaren har jag tänkt att öka motionen en del, vi ska galoppera massor och verkligen jobba bort magen.
 
Vi har två rundor vi brukar rida och en av dem som jag oftast rider, tar kanske 40 minuter (60 minuter inklusive fram+avskrittning) och då har jag tänkt att jag rider ända till vändplanen som finns längst borta, och på den sträckan är hon ordentligt uppvärmd i samtliga gångarter. Sedan på hemvägen är det en raksträcka som är perfekt för galopp och den ska det galopperas på, fram och tillbaka. Jag kommer självklart öka galoppträningen succesivt och anpassa efter hur hon känns, men det blandat med lite klättring och annat smått och gott hoppas jag hon kommer vara i bra hull till hösten. Jag ska försöka ta lite före och efter bilder så ska det bli otroligt spännande och se om träningen har gett resultat, för då har vi hittat ett bra schema som är perfekt att minnas utifall hon skulle gå upp i vikt igen! :)
 

Lite lek med kameran


Bettdjungel

Nu är jag fast i bettdjungeln igen, blä. Jag rider just nu på två och tredelat med rörliga ringar, allra bäst går hon på det tredelade och där är det verkligen den där wow effekten jag vill ha. På det tvådelade går hon också bra på, men det är inte samma känsla som på det tredelade. Jag är nu på jakt efter ett bett som ger samma känsla som det tredelade, men med andra brytningar. Att rida på tredelat hela tiden, eller vilket bett som helst, ger ju ett ständigt tryck på samma ställen i munnen så jag är ute efter ett som eventuellt har fler brytningar eller är byggt på ett annat sätt.
 
Rakt bett har jag testat och det gillade hon inte. Utöver att hon vart enormt stark och gick emot bettet tror jag att hennes mun inte är utformad för raka bett, utan jag tror att hon gillar bett som formas efter munnen, och därför tror jag att hon skulle gilla bett med fler brytningar eftersom de formar bättre. Jag kan ju testa sprengers anatomiska bett också, men jag har ingen att låna ett av så jag får suga på en karamellen lite. Topreiters Pandorabett vill jag även väldigt gärna testa, men där har jag ingen heller jag kan låna utav tyvärr. Priset ligger runt tusenlappen men är ett jag tror hon faktiskt kan gilla. Om ni har några tips får ni väldigt gärna dela med er utav dem, de krav jag har är att de ska vara ungefär lika skarpa som tredelade men med fler brytningar/vara byggda på ett annat sätt. :)
 

Sommarmagen

Idag så la jag märke till vilken sommarmage Hilda fått och då vart det ändrade ridplaner, istället för ett "standrad" pass vart det ett träningspass som resulterade i en svettig häst och ryttare. Vi galopperade en hel del i alla möjliga tempon och stundvis ökade på rejält vilket Hilda tyckte var hur roligt som helst och hon sprang som bara den, benen måste ha liknat trumpinnar haha! Skrittpauserna emellan åt var jag nog i störst behöv av då jag satt och flåsade som jag sprungit 10 mil typ, haha, men ack så kul det var! Får ta lite före och efter kort så kan man se i höst om våran träning för att få bort sommarmagen gett något resultat :)
 

En sommardag i skogen


Damen med oändlig energi

Med hopp om att det skulle gå bättre idag begav vi oss ut på en ridtur. Det gick betydligt mycket bättre än igår men jag fick verkligen rida varenda minut idag, om jag slappnade av för mycket eller inte höll henne sysselsatt tog hon tillfället i akt och antingen vände eller bytte gångart. När Hilda är på det humöret så kan man inte rida för långsamt utan det är fart som gäller i varje gångart för annars hinner hon tänka ut bus. Man får vara extra tydlig med vad man vill och stå fast vid det. Hon var på ett lite göra först, tänka sen humör idag och hade mycket fokus på att bara springa helt okontrollerat vilket gjorde att hon inte riktigt satte galoppfattningarna. Mestadels tyckte hon grisepass var så mycket roligare och hon hade inga planer överhuvudtaget på att galoppera, men när hon väl lyckades vart det massor av beröm och så fick hon äntligen springa på hur fort hon bara ville.
 
Trots en väldigt fartfylld tur på cirka 4,5 kilometer så tog inte energin slut, det var lika mycket kvar som det var i början av passet. Hon var trippig på hemvägen och ville bara fortsätta springa, jag förstår mig inte på min lilla dam! Hur kan man ha så mycket energi!? Kanske distans är det vi ska satsa på? ;)
 

Falsterbos nya kollektion

Falsterbos nya kollektion som säljs på Gina Tricot har nu släppts. Jag tycker att falsterbo gör väldigt snygga kläder som ser bekväma ut för ett bra pris. Jag är i stort behov utav nya ridtröjor och deras tröjor föll mig verkligen i smaken, färgerna är i perfekt nyans och jag har bestämt mig för att införskaffa dessa när jag har råd. Vilka är eran favorit?
 

Den årliga sommarbrunsten

Idag var Hilda verkligen inte rolig att rida, behöver jag säga mer än brunst? Haha. Hon var verkligen jobbig idag och ifrågasatte allt jag gjorde och var allmänt fjantig. Planen var ett pass på banan för att lösgöra med volter och sådant, så mamma satte upp sockerbitar för att jag ska veta vart jag kan rida och inte rida, då på vissa ställen är marken blöt och sunkig. Det gick ju bra tills jag kom till sockerbiten, den var ju livsfarlig så Hilda gick cirka 2 meter ifrån den med inställningen att den kommer äta upp henne, ytterbogen bara flög iväg och om jag petade till på bogen lite med spöt bara flög hon rakt fram eller rakt upp i luften. Jag gjorde halt och skrittade runt den på en volt med hopp om att hon skulle inse att hon har haft kontakt med en sockerbit miljontals gånger innan och den äter inte upp henne, men efter cirka 10 minuters försök gav jag upp och red ut istället.
 
Trodde det skulle gå bättre men nejdå, hon var lika stoig där och gjorde ingenting som jag bad henne om så jag gav upp och vände hem. Då började mitt lilla monster frusta, hon tycker hon äntligen fick som hon vill och verkade väldigt nöjd med det. Hästskrälle!!
 
Tur hon är söt iallafall! <3

Andreafotografi

Nu har jag faktiskt fixat en fotoblogg/hemsida! Där kommer jag lägga upp alla foton jag tar som kommer vara allt ifrån hästar till natur, och för att det ska vara enkelt att hitta det man vill se så är allt uppdelat i kategorier. Just nu finns det inga bilder uppe, men jag kommer med tiden lägga in lite gamla kort samt nya jag kommer hinna ta. Länk till bloggen finns i min meny, precis under beskrivningen.
 
Hoppas ni vill besöka min fotoblogg, andreafotografi.blogg.se!
 

Hästpyssel

Nu har jag kommit hem ifrån stallet! Hilda och jag red ut idag och jag hade inga direkta planer på hur vi skulle träna, utan jag bedömde efter dagsformen. Hon var väldigt trött och seg i början, men direkt när jag kortade upp tyglarna vart hon piggare och väntade hela tiden på en ny uppgift. Hon ville gå i en kortare form direkt så då vart det fokus på att få henne att länga sig, då jag vill att hon ska stretcha sig och sedan succesivt begär jag mer. Längst bort, i slutet på ridvägen är det som en liten rondell med en massa träd i mitten så det blir som en liten rundkorall vilket jag tycker är perfekt att träna tölten på. Hon får både ställas åt båda hållen samt kan jag både öka och minska volten, eftersom det är ganska mycket space att rida på vilket tränar upp bärighet.
 
Efteråt vart det att pyssla lite med de andra hästarna. Jag hjälpte ägaren till Brydja att lägga ett jodopaxomslag och med Gladur har jag fått ett litet uppdrag att ta hand om hans eksemsår bakom öronen i en vecka framåt. Han är väldigt öronskygg men med lite slickgodis fungerade det bra och han lät mig både spraya på det som skulle sprayas på samt fixa lite med hans huva. Nu står hästarna inne och vilar ifrån alla knott samt mumsar lite hö, känns bra att hästarna är inne inatt eftersom det dessutom regnar ute! :)
 

Love is in the air

Idag hittade jag och Hilda en ny ridväg som var ungefär en timme lång. Underlaget var lite hårdare än det vi brukar rida på så vi ska inte rida där så ofta, utan det är en bra variation någon gång i veckan. Vägen var en fortsättning på en annan ridväg och går förbi ett stall vi stod på förut. Valackhagen till det stallet ligger bredvid vägen en liten bit och det tog inte långt tid innan de travade runt som hingstar med Hilda som gnäggades till svar. 

I flocken gick det en enormt stor tinker som vart kär i Hilda och hon blev minst lika kär i honom. De hade svårt att släppa blicken ifrån varandra och gnäggade dovt. Det var så himla gulligt och jag har aldrig sett något liknande, de verkligen gillade varandra och efter ha kollat på varandra i nästan 10 minuter var det dags att gå hem vilket jag känner mig jättehemsk för. 

Hilda stannade till ett flertal gånger de närmsta 100 meterna och vände sig om för att gnägga, utifall att han skulle ha följt efter. Nu när Hilda hittat sin livs kärlek så känner jag mig skyldig att stanna till där ibland, så de kan få säga hej till varandra! ;)


Matchande pannband

 
 
När jag köpte mitt senaste träns, Askja Revolution så ingick det ju ett jättefint pannband. Men tyvärr var det för stort på Hilda så jag kollar runt efter ett liknande och fann detta från hööks, för endast 249 kr som jag har bestämt mig för att köpa. Pannbandet som ingick var ungefär två storlekar för stort vilket gjorde att det vart glapp från pannbandet till Hildas panna och därför flyttades det när jag red eftersom det hade ingenting att stödja emot, så detta hänger nu i mitt lilla hästförråd och får pryda väggen. Vad tror ni, kommer Hilda bli fin i pannbandet ni ser ovan? :)

Sommarkväll på hästryggen

Ikväll gav jag och Hilda oss ut på en härlig tur i skogen med solnedgången glämtandes emellan träden, jag verkligen älskar sommarkvällar! Så himla mysigt. När jag värmde upp henne i traven var hon redan mjuk som smör och arbetade i en avslappnad, lite lägre form med ett otroligt tramp. Då började jag leka lite med alla tempon, men istället för att bara göra minimala tempoväxlingar gjorde jag istället så att i samlingen samlade jag rejält och i ökningen ökade jag rejält. Hon var verkligen uppmärksam på minsta hjälp och bibehöll formen i alla tempon, jag satt på henne med ett leendé från öra till öra. Hon var minst lika fin i tölten idag och otroligt uppmärksam där med, men när det gick lite för fort så tappade hon bakdelen men genom en halvhalt så var den med igen. Jag är väldigt stolt över min fina Hilda! <3
 

15 år

Idag är det äntligen min tur att fylla år och jag blir 15 år! På självaste midsommar och allt ;) Min dag kommer spenderas tillsammans med min bästa vän Bella och min familj samt med djuren. Tror jag och Bella kommer rida ut med Hilda en mysig tur barbacka, en födelsedag spenderas allra bäst i skogen enligt mig. Hoppas ni får en bra midsommar!
 

Sommarschemat

Nu går Hilda helt på sommarbete och gottar sig tillsammans med sina kompisar för fullt, och eftersom hon har ganska lätt för att gå upp i vikt så kommer jag behöva öka träningen ett snäpp. Hon kommer fortfarande gå 5 dagar/vecka men lite intensivare pass, för att jobba bort sommarmagen. Hon var väldigt överviktig vintern 2014 och det vill jag inte ska hända igen, så nu när hon äntligen kommit ner i vikt vill jag inte att hon ska bli en liten tjockis igen då det är ju inte bra för hennes hälsa.
 
Har tänkt ett litet schema med mycket aktiva gångarter, inte så mycket slöridning utan det ska vara ridning i raskt tempo. Hilda tycker det är otroligt kul att springa också så jag tror hon kommer tycka det blir roligt! En sommarvila skulle inte fungera på Hilda, hon skulle få en sådan otrolig energi och en gigantisk mage så nej. Hon mår bäst av att gå. Hur är det med era hästar? Får de sommarvila och hur ser deras sommar ut med träningen och sådant? :)
 

Utveckling - tölt

DECEMBER 2014 ↓
 
 
JUNI 2015
 
Den översta bilden är ifrån december 2014 och den understa är ifrån juni 2015 och man ser verkligen vad Hilda har utvecklats i tölten. Hon arbetar mycket bättre med bakbenen och med ryggen sedan är hon på god väg att få en fin överlinje. Nu fick jag mer motivation att träna tölten och det ska bli kul att se hur långt vi kommit om ytterligare ett halv år! :) Träning ger verkligen resultat!

En rädsla för att vara rädd

Nu efter omkullridningen som skedde för nästan exakt en vecka sedan, har jag fått frågor och själv undrat - kommer jag våga rida igen? Kommer jag någonsin våga sitta på en häst igen? Det har snurrat runt i mitt huvud och jag red ju inte på några dagar efter det hände men när jag sedan satt upp igen så hade jag en liten rädsla med mig såklart, så fort hon tog ett litet snedsteg så frös jag till men då kom jag på mig själv - varför ska jag vara rädd? Jag kommer självklart aldrig sluta rida för hästarna är mitt liv och olyckor händer, jag kommer säkert både flyga av ett antal gånger till och kanske gå omkull igen men det är ingen idé att oroa sig före det händer, om det ens händer. Då kunde jag lägga den bakom mig och lära mig av misstaget för att blicka framåt. Jag litar på Hilda till 210% och vet att den hästen skulle inte skada mig med flit, hon är så otroligt klok. Jag är glad att kunna kalla henne för min ♥
 

Casco Mistrall Floral

Idag så kom äntligen min nya hjälm! Jag hann testa den idag och den är så himla skön och dessutom lätt som en fjäder. Att den är väldigt snygg gör det inte sämre heller! ;)
 

Bästa kompisar

Nu på senaste tiden har Hilda verkligen blivit bästa kompis med Brydja. De har alltid haft lite åsikter om varandra och inte riktigt kommit överrens då Brydja är i mitten av rangen och ifrågasätter lite att Hilda leder flocken, men nu verkar hon ha godkänt det vilket har gjort att Hilda är ju mycket tryggare när hon kan vara säker på att hon är ledaren och de har blivit bättre kompisar. Nu kan de stå väldigt nära varandra utan att slåss och sura, de står till och med ibland och kliar varandra. Dock inte så långa stunder, men de verkar vara på påväg att bli riktigt bra kompisar vilket gör mig så glad! Efter 4 stallbyten på ett år så känns det skönt att äntligen hittat en flock Hilda trivs i, det är verkligen inte enkelt att ha en ranghög häst.
 

En stoig Hilda

Idag var Hilda verkligen extremt stoig och var inte alls sammarbetsvillig. Hon tog inte skänkeln och speciellt inte galoppskänkeln, hon bara la sig i pass och drog på i 180. Så vart en hel del försök innan hon faktiskt gick över i galopp men då var fel bakben med så när hon nästan direkt bytte höll jag på flyga ur sadeln, haha! Sedan begärde jag att hon i skritten skulle flytta sig lite för skänkeln, men då vart hon riktigt förbannad och smått stegra, absolut ingen hög men hon stod mer på bakbena än frambena. Då slog det mig att nu är det ju alldeles strax dax för brunst och då blir Hilda ett monster, så då föll poletten ner varför hon betedde sig som hon gjorde.
 
På hemvägen ville hon inget annat än att tölta så jag lät henne få köra på och hon var väldigt fin, det var hela tiden rent och stundvis sökte hon sig faktiskt ner. Jag lekte lite med olika tempon vilket hon tyckte var jätteroligt! När hon idag hade ett sådant töltsug så testade jag faktiskt att släppa tygeln och trot eller ej - hon höll sig kvar i tölt en bra bit. Efteråt fick hon dra på i trav i en låg form och hon frustade som bara den innan vi skrittade hem :)
 
 

Förmiddag på hoppbanan

Hela min förmiddag spenderade jag i stallet där min syrra hopptävlade, hon hade Bilbo och hoppade 70. Så det blev att gå upp med tuppen och iväg för att jag skulle fixa Bilbo medans hon gick banan och jag agerade även fotograf. Hon hade en bra runda med fin galopp och gick vidare till omhoppning, men på näst sista hindret vart det en för snäv sväng med för lite fart så Bilbo vägrade vilket gjorde att Frida fick sig en flygtur.
 
Det var en väldigt svår bana och av alla som tävlade var Frida den med minst fel, vilket även gjorde att hon vann och blev dessutom lektionsmästare. Bilbo är verkligen en så fin och duktig ponny! :)
 

Utprövning av ridhjälm

Hejsan allesammans! Idag har jag inte gjort så mycket förutom varit hemma och varit och badat. Hilda fick vila idag och vi kollade bara hur hon mådde och som tur det mår hon bra. Det lilla såret hon skrapade upp är det en skorpa på och hon visar inga tecken på hälta tack och lov, vi både hade en otrolig tur ändå! Vi vilar några dagar nu och så ska vi börja skritta igen och sedan smått börja öka träningen och då har jag några dagar på mig att hitta en ny ridhjälm eftersom min förra tyvärr inte mår prima. Har redan bestämt mig för en Casco så vi ska iväg till en butik som säljer dem i morgon och bara pröva ut storleken för att sedan beställa hem den jag vill ha ifrån nätet, då jag tyvärr bara hittat den i en webbutik. Modellen heter Mistrall Floral och är enligt mig väldigt fin!
 

Lite kort ifrån gårdagen

Innan vi gick omkull igår så fotograferade mamma mig och Hilda. Hon kändes väldigt fin och framåt! :)
 

Vad som hänt

Som jag nämnde i tidigare inlägg så gick jag som sagt omkull med Hilda idag och tänkte ta och skriva lite mer detaljerat om vad som hände. Jag red iallafall i trav och helt plötsligt trampade Hilda ner i en grop vilket gjorde att hon gick ner på knä och sedan dunstade ner i marken, jag hann glida över huvudet på henne och landade med ansiktet. Hilda stod fortfarande på knä men tappade balansen och föll ner och gjorde verkligen allt för att inte landa på mig, mamma berättade att hon gjorde verkligen allt hon kunde för att falla åt andra hållet vilket hon lyckades halvt med men jag hade redan hunnit rulla bort. Tyvärr råkade hennes framhov träffa mitt ansikte vilket skrapade upp det ordentligt men hellre ett uppskrapat ansikte än brutna revben.
 
Hilda hade hunnit resa sig upp och stod helt skakis kvar, jag var i chock och bara stod upp och vinglade. Jag gick och satte mig vid hinder sockerbitarna medans mamma gick lite med Hilda. Jag var helt i chock och satt och försökte smälta vad som hänt. Hilda klarade också bra förutom att hon skrapade upp lite på mulen samt ett litet sår på benet. Vi både hade en enorm tur ändå, som klarade oss med skrapsår.
 
Jag var enormt dum som red utan väst vilket jag ångrar väldigt mycket och har utav detta lärt mig att nu sätter jag mig inte på en häst igen utan min väst. Med detta vill jag bara säga hur viktig den är, jag hade en jäkla tur som inte fick henne över mig och då hade jag inte suttit här idag. Västen kan rädda ditt liv.

Omkullridning

Hej, jag gick för någon timme sedan omkull på Hilda och fick hennes ena framhov i ansiktet, berättar mer detaljerat sen men tänkte bara slänga in ett inlägg snabbt så vet ni varför det har inte bloggats någonting idag. 

Härligt ridpass

Idag var Hilda verkligen så himla fin och mjuk, hon tog varenda förhållning direkt och var hela tiden fram till bettet och jobbade med bra med ryggen. Red i cirka en halvtimme ett lite intensivare pass med mycket vilopauser, det är det jag tycker ger mest! :)


Askja Revolution

Igår kväll kom mitt efterlängtade andra PS träns! Hilda hade vila idag så jag passade endast in det, smörjde det samt fotograferade henne i det. Jag tycker hon vart jättefin i det och passade väldigt bra, dock var pannbandet ganska stort så jag ska försöka hitta ett vanligt pärlpannband och sätta dit.
 

Dags för bete

Nu när det är en vecka kvar tills betessläpp så går nu hästarna några timmar om dagen i sommarbetshagen för att vänja sig och första gången vart idag. De vart så himla glada när jag öppnade grinden och Gladur var direkt iväg och visade upp en bockserie som jag tyvärr inte hann fota med Brydja och Hilda efter i trav. De showade en stund innan de insåg att det finns massa gott gräs, då stannade de och roffade i sig allt gott. Nu till lite bilder!
 

Ett pass för lillesyrran

Idag på schemat stod det ett pass på banan, fast inte för mig utan för Frida. Hon har inte ridit Hilda så mycket för Hilda har varit för stark men nu rider hon någon gång ibland och jag är ridlärare, så idag vart det ett pass och jag tycker det gick väldigt bra! För att det inte skulle bli så rörigt med alla kommandon så sa jag endast drivning är det jag vill se, hon ska fram och jobba med hela kroppen. Till det ha ett mjukt stöd i tygeln så kommer resten sen. Hilda kan även vara lite så att hon vill vika sig in så för att förhindra det förklarade jag att det är som att rida i en korridor, du måste ha lika mycket stöd i bägge tyglar samt skänklar. Är det för mycket i ena och för lite i andra så öppnar sig en av korridorens väggar, vilket gör att hästen svänger.
 
Tycker hon förstod det ganska bra och var hela tiden ett steg före, så hon snabbt kunde korrigera Hilda utifall hon ville vika sig in. I slutet fick hon även testa trava över en bom vilket Hilda i början hade andra åsikter om, men några gånger kom hon över. Sedan kände jag att jag bara ville trava över någon gång för att passet skulle sluta med att hon tog sig över, så hon inte lär sig att det går att smita förbi. I Fridas superkorta läder och hennes lite förstora hjälm satt jag upp och travade över några gånger, var jätteroligt men herregud vad det måste ha sett ut! Lädrerna var så korta att mina knän kom över sadelns knästöd (!!) vilket även gav mig en otrolig muskelvärk, det må vara nyttigt men jag håller mig till mina dressyrläder haha.
 
De två sista korten var från när jag satt upp och dem bjuder jag på, och lägg märke till mina knän på sista bilden haha.

Efter regn kommer sol

Idag har vädret verkligen varit varierande, ena minuten regn och andra sol. Dock var det ett uppehåll på någon timme och då hann jag och Hilda ut. Hon kändes lite stel i början så jag började direkt med sidförande övningar och lyckades lossa henne ganska bra. Körde endast en repetition på alla gångarter och fokuserade hela tiden på framåtbjudningen. 

 I tölten jobbade jag mycket med att hon skulle arbeta med ryggen och i övergångarna bibehålla samlingen. Gick över förväntan faktiskt och hon var väldigt duktig! Nu ska vi dit igen för att mocka och ta in henne samt kvällsfodra. Sedan tar jag kväll och laddar upp inför sista veckan före sommarloooov!! Så skönt ska det bli! :)


En lång lördag

Dagen har verkligen varit lång och det är alldeles strax dax och sova! Vi har de senaste dagarna tillsammans med stallägarna mockat ur hästarnas vindskydd samt hela vinterhagen för vi har maskat av hästarna. Hilda hade på gränsen till att behöva maskas av, men vi gjorde det ändå för säkerhetsskull. Så nu ända fram till måndag går Hilda i en egen hage och får komma in på nätterna så hon får en chans att bajsa ur det sista, så vi måste upp nu på mornarna och släppa ut henne vilket är tufft för man är så himla trött men det går bra. När hästarna är helt maskfria ska de få börja vänja sig vid sommarbetet och för att göra de går de en stund varje dag i en liten hage fram tills midsommar då de är dags att släppa dem på bete. Hilda vilade även idag med tanke på allt med avmaskningen och så, men i morgon ska vi ta en lugn tur. Får hoppas att vädret blir bra! :)
 

En paus från ridbanan

Idag hade jag och Hilda verkligen inget bra ridpass. Jag red på banan för första gången på nästan en månad och känslan var inte bra, Hilda var allmänt okoncentrerad och jag var seg i huvudet. Det kändes som jag inte red på riktigt utan i en dröm och jag hade en liten ångest, för vad vet jag inte men en ångest. Usch, det var obehagligt men jag red inte länge utan bara lät Hilda springa av sig.
 
Det känns inte som vi borde rida på banan mer, eller iallafall inte på ett tag för varken Hilda eller jag tycker det är kul och det är som att ridglöden bara slocknar där och det är bara en ångest som kommer. Jag vet inte vad som hänt. Skogen är verkligen där vi hör hemma, där får vi båda en energi och glädje. Vart lite kort idag, men just nu vill jag bara glömma den här dagen och ta nya tag i morgon.
 

Lite Hilda info

- Hildas mamma var kolsvart och hennes pappa är grå vilket gjorde att Hilda föddes grå men har med åren ändrat färg och nu är hon helt vit!
 
- Hästarna efter Gáski som är Hildas morfar ska vara väldigt svåra att få fram tölt på, men de är tydligt väldigt flotta när de får in tekniken.
 
- Hon älskar att klia undersidan av överläppen emot uppbindningspinnen när jag borstar henne. Hon kan stå hur länge som helst och bara gnida från sida till sida och man ser i ögonen hur mycket hon njuter, haha.
 
- Hilda har på sin mule en liten rosa detalj som ser ut som en kräfta. Den syns endast när hon har sommarpäls och den symboliserar Hilda väldigt mycket, då hon är lite som en kräfta ;)
 
- Hon älskar att klia öronen emot deras ligghall och det är ganska ofta när jag hämtar henne som öronen är helt röda eftersom ligghallen är röd. Ryktstenen är räddaren i nöden och det är nog det bästa som uppfunnits!
 
- Det är inte lätt att fotografera henne, antingen ska hon gå till mig eller så ska hon äta. Av 50 kort kanske 10 blir bra, resten är bara suddiga närbilder för hon ska undersöka kameran ;)
 
Här fick Hilda nog av att stå stilla och började prommenera till mig för att hon tyckte det var dags att gå hem, haha!

De nya bootsen

Sist jag var på hööks så köpte jag ju ett par rosa boots som jag testade på Hilda här om dagen. Jag har inte ridit i dem ännu dock men passformen verkar vara bra så det ska bli spännande att testa dem! Dock är de lite små i storleken, dessa jag har är i Small men jag hade utan problem kunnat köpt Medium. Visst är hon fin i dem?
 

Nya nosgrimman

Idag kom äntligen min nosgrimma ifrån fákur! Det blev en med crackeled rock som jag nämnt tidigare och inklusive frakt och allt sådant kostade den 715 kronor. Jättenöjd med den och tycker Hilda blev riktigt tjusig i den! Den glimmade dessutom otroligt mycket i solen!
 
 

Nytt i tränsgarderoben

Såg på psofswedens hemsida att de har lagerrensning och tränset Askja Revolution hade sänkts i pris med hela 700 kronor, så det kosta endast tusen kronor och jag söker ju efter remontträns så jag tog tillfället i akt och skickade hem ett. 1000 kronor är ju väldigt mycket och jag hade inte tänkt köpa ett till träns från PS med tanke på priset men nu blev det gjort och jag är spänd på att få testa det. Ett litet spontanköp såhär på kvällskvisten!
 
http://www.hippson.se/obj/productpic/d/d0e802b7ac434f136c53d72c9f98d3ec.jpg

Dagsläget med ridningen

Nu känns det verkligen som om alla stora motgångar inom ridningen har släppt. Alla gångarter sitter och de är starka, till och med tölten börjar hon smått välja naturligt och jag kan släppa henne ibland och hon töltar vidare på lös tygel några meter innan hon slår över till trav. Hon är fin i hullet och har bra med muskler. En sadel som passar oss perfekt, bett som hon trivs på och nu är det om någon vecka sommarlov vilket betyder cirka två månaders ledig tid jag ska spendera i stallet. Ska bli så härligt!
 
Som jag nämnde tidigare, känns det som alla stora motgångar inom ridningen släppt. Det har känts som vi har tagit två steg fram och 5 steg tillbaka, speciellt med tölten. Vissa dagar har det gått jättebra och andra dagar inte alls bra. Men det är ju så det är, utan motgångar når man inte framgång - så enkelt är det. Men nu iallafall, känns det som vi tar 5 steg fram och bara ett halvt steg tillbaka som mest om det går dåligt men vi har nästa ridpass enkelt kommit ifatt och tagit ytterligare fler steg framåt. 
 
Känslan är så himla bra nu, det som gäller nu är bara att fortsätta träna och ha ännu mer kul tillsammans! ♥
 

Fokus på framåtbjudning

Idag på schemat stod en uteritt! Det regnade hela förmiddagen så var lite skeptisk på om det skulle gå att rida ikväll, men runt lunch stod solen på himlen och direkt efter skolan vart det raka vägen upp till Hilda och rida. 

Vi fokuserade på framåtbjudning och att hon hela tiden trampade på. I traven speciellt kan hon söla sig lite, men idag vart det mycket aktiv trav och när jag kände att hon var som duktigast fick hon skritta en stund på långa tyglar, sedan vart det lite galopp med samma övning. 

Hon kändes väldigt mjuk och det kändes som hon verkligen gillade att få springa på lite och få ta ut steget ordentligt. Jag är även väldigt trött efter turen, både ryttare och häst jobbade på ordentligt! ;)