Hagens drottning

Att Hilda är en ranghög diva är ingen nyhet. För något år sedan stod vi i ett stall och Hilda skulle släppas ihop med stoflocken där det bland annat gick två unghästar som också var ranghöga. Själva ihopsläppet gick bra, de vart lite små tjut men inget mer och vi trodde att det skulle förbli så.
 
Tills några dagar senare då en person som också hade ett sto i flocken skulle hämta sin häst och möttes av en syn jag tror hon sent kommer glömma... Hilda går ju in med inställningen i varje flock att jag är ledaren, det är bara att acceptera och det var ju inget undantag i den här flocken. Man kan beskriva henne lite som "den coola" i filmerna, den som alltid går igenom skolkorridoren i slowmotion med två kompisar som går bredvid. Ungstona kan beskrivas som kompisarna och i detta fall ville de bli de ranghögaste.
 
Personens syn var då att en av unghästarna låg ner och sov och Hilda tog då tillfället i akt att visa vem som bestämmer genom att ställa sig över hästen och sparka med frambenen på den stackars unghästen. Personen vart ju självklart livrädd och försökte få Hilda att sluta men Hilda sket fullständigt i det och hade bara en sak i huvudet - att fortsätta vara flockens ledare och sätta unghästen på plats. Efter det udda bråket fick Hilda byta hage och gå med några andra hästar som hon gick lite bättre ihop med, eller ja hon misshandlade inte dem nya kompisarna. Hilda alltså...
 

ERIKA ENROTH - Islandshästryttaren med EDS!

Vad fin hon är :)

Svar: Tack! :D
Andrea Müller

2015-09-27 - 16:17:29 - BLOGG/HEMSIDA: http://erikaenroth.se

Kommentera inlägget här:

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Endast jag ser)


URL/Bloggadress:


Kommentar: