Styrketräning

Där vi står så har vi tre olika ridbanor - två ovaler med volt i och en vanlig storhästs-paddock som har en tyngre sand. Den sistnämnda är utmärkt för att träna mer styrka och perfekt för Hildas galopp som lätt blir fyrtaktig. Där höll jag mig idag! Har inte ridit på den sedan slutet av 2013 och den är minst lika bra som den var då.
 
Att den tyngre sanden skulle ge fördelar till tölten tvekade jag först på men det kombinerat visade sig vara en riktig succé. Det var få gånger vi gick mot passtakt, nästan varenda steg var i en klockren takt och med energi. Hon tyckte det var superkul och för att vi inte skulle gå omkull i hörnen fick jag bromsa! ;) Som tur det var det en bra energi som var förvandlingsbar. Jag fick till det och kunde fördela den som jag alltid velat och vad resulterade det i tro? Jo, en tölt med ordentlig bärighet och en bra rygg = fin form!
 
Avslutningsvis blev det jogging i galopp några varv och till min förvånd så var den helt tretaktig. Hon satt verkligen på bakdelen och tog sig fram i stora, runda steg. Det var ren njutning och hennes galopp har aldrig varit så ren och bra. Det blev några varv åt vardera håll innan vi skrittade tillbaka till stallet, båda trötta men väldigt nöjda. Bästa Hilda! <3
 


Kommentera inlägget här:

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Endast jag ser)


URL/Bloggadress:


Kommentar: