Tölt-tur och kvällsfodring

Hemma och trött efter en minst sagt lång stalldag. Vi hade stallkollen i morse vilket innebär att man då kollar alla hästarna och deras vattenpumpar personen som morgonfodrar inte har ansvar för. Det tar närmare en timma att åka runt alla hagar och sedan så blev det tillbaka till stallet där jag stannade tills kvällsfodringen som vi även den hade. Eftersom Hilda går in på nätterna + några fler hästar så har alla vi ett gemensamt schema över fodringarna och i helgen så är det vi som kvällsfodrar.
 
Dagens ridning blev på en nyfunnen väg jag hittade igår. Det fick bli en 20 minuters tur med fokus på tölten. Vi lekte med de olika temponen och jag fick träna på samlingen. Jag kan vara lite slarvig med den i både övergången och avsaktningen vilket gör att det blir en som ständigt går mot passtakt och ojämn i övrigt, så idag var jag en sträng tränare åt mig själv. Skänkelvikningar undan varje skänkel tills jag hade fångat upp henne bra för att då med sitsen behålla samlingen och kvickt men långsamt driva upp till kort tölt. Sen är det bara upp till mig att lyckas ge Hilda det stödet som krävs och inte störa henne för mycket så vi kan åtminstonde hålla den så länge vi klarar. Det är en hel vetenskap det här, men ack så kul det är!
 
Nu har Hilda gått tuffare två dagar och ska få en ridtur i morgon där hon endast ska få jogga och busa runt. Det är alltid uppskattat! :)
 


Kommentera inlägget här:

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Endast jag ser)


URL/Bloggadress:


Kommentar: