Hildas exteriör

Något jag kan göra i timmar är att titta på Hilda. Jag tycker hon är så fruktansvärt vacker, både på insidan och utsidan. Hennes exteriör kan få mig att tappa andan, jag tycker den är så snygg! Jag har aldrig varit den som gillar de smalare sportmodellerna utan jag gillar de kraftigare hästarna och Hildas exteriör är den som faller mig helt perfekt i smaken. Hon är ganska kraftig i sin typ vilket man framförallt ser när hon har vinterpäls, allt framhävs extra mycket av all päls, särskilt bakdel, nacke och bog. På sommaren så blir hon aningen smäckrare men fortfarande lika vacker, dock så tappar hon i samband med fällning vinter och lugg då hon sätter extra tagel när det är dags att välkomna vinterpälsen. 
 
Sommar:
 
 Vinter:

God fortsättning

God jul i efterskott då, eller om man ens säger så, haha! Jag sitter just nu helt utslagen i Hildas höpåsar och väntar på att det är dags och lunchfodra. Vi har nämligen stallhelgen vilket innebär alla pass från fredagkväll-söndag, vilket är ganska tufft när det är över 50 hästar man ser till och utfodrar sammanlagt nästan 700kg hö. 


Hilda utnyttjade plusgraderna under julafton till absolut fullo. Skitig från topp till tå! Sen får ni inte luras av vinkeln och all päls, jag lovar att hon inte är så tjock som hon ser ut vara. :)


Hilda hittar foderkammaren


Kvällssnack

Jullov, fasiken vad skönt! Nu kan jag sitta uppe halva natten, ta sovmorgon till lunch för att sedan dra upp till stallet och hänga där till kvällsfodringen innan jag åker hem för att upprepa allt. Har jag sagt att jag älskar rutiner? I morgon där emot blir det tidigt upp då det är dags för Hilda att skos, lika mysigt det dock!! Ta igen sömnen kan jag ta igen i boxen tills det är dags för damen att gå in sen igen ;) 
 
Att rida idag gick iallafall superbra! Kravlöst jogg i en lång och log form stod det på dagens schema, mest lösgörande volter och det i både tölt och trav. Sen är jag förvånd över hur lite vi har tappat under vilan, det är knappt någonting. Uthålligheten är som den var innan, konditionen också och det är som man bara har stoppat bandet och spolat fram två månader. Nu så ska vi påbörja finslipet och hoppas på att det snart blir sommar, vi håller på att bli helt deprimerade av vintern och allt mörker. 
 
Från idag! Jag funderar på att köpa en nosgrimma till mitt Hrimnir-träns, men vet inte vilken. Fördelen med det tränset är att pannbandet är helt avtagbart så jag kan kombinera lite hur jag vill, och då ska jag säga er att ett rundsytt huvudlag tillsammans med en rundsydd remontnosgrimma (typ denna) från Otto Schumacher står väldigt högt på önskelistan. Nosgrimman är med "triangelringar" som jag så fint kallar det för, det är ringarna som nosbandet sitter fast i och jag har nyss insett hur snygg detalj det faktiskt är. Som pricket över iet; rundsydda tyglar med franskhakar i det alla mjukaste lädret. Jag känner hur plånboken bara vrålar nej och även att jag borde sova, kommer sluta med att jag köper allt annars och även en engelsk nosgrimma till ifall jag kanske vill variera. Godnatt! 

Tid för tölt

Idag har det varit klubbmästerskap i stallet så det har varit full fart hela dagen. Jag och Hilda är ju inte redo för tävling än så jag tänkte ställa upp som fotograf och tjäna lite extra pengar på att sälja bilder, om det nu inte vore så att kameran bestämde sig för att ge upp kvällen innan. Något är fel i kamerahuset som gör att den vägrar inse att jag har kopplat i minneskorten, så det verkar som den ska få åka in på lagning om det ens går. Den är ju ändå 6 år gammal så jag tvekar på om reservdelar fortfarande finns, det är liksom bara en affär som säljer orginalbatteriet, haha. 
 
På ridfronten idag så har jag och Hilda börjat tölta!!!! Så galet kul och att hon är så mjuk gör mig förvånad. Skulle jag vila i två månader skulle jag ju knappt kunna gå men Hilda är lika lösgjord och mjuk som innan. Några små spänningar i nacken men det har nog att göra på underlaget. Det har varit några gånger när vi skrittat som Hilda har frågat om vi inte kunnat ta nååågra steg tölt men jag har ju fått säga nej, så reaktionen när jag lät henne gå över till tölt var oslagbar! Hon blev så glad och taggad att det var full fräs fram i mellantempo! Jag satt där uppe med världens största leende och bara njöt! I morgon så tänkte jag att vi ska ut i skogen på våran favoritsväng, det ska bli så kul och jag längtar sönder! 
 
 
Kolla vad fin! 

Vinterstädning av box

Är det bara jag som är ett riktigt mocknings-freak? Jag älskar att mocka åt Hilda och kan göra det i timmar, sen är jag så petnoga och har en rutin jag måste följa för annars känns det inte rent. Mocka, bädda, sudda mina fotspår - klart! 
 
Idag så hade jag lite tid över när Hilda åt lunch så jag bestämde mig för att "storstäda" boxen. I Hildas box är det en gammal bädd som packats på en bra massa år så den har givetvis blivit väldigt ojämn. Jag har försökt jämna till den men det är väldigt svårt då Hilda gör det hon behöver gärna på ett ställe, vilket skulle resultera i om jag lät det vara kvar i en enda stor kiss-kulle. Idag däremot, då blev bädden åtgärdad. Jag sopade undan allt strö och sedan samarbetade jag och grepen som aldrig förr, ni skulle sett vad vi grävde och fixade! När det sedan blev jämnt silade jag noggrant och försiktigt tillbaka allt strö och woila! Tjusigare än någonsin. 
 
Nere på bädden. 
 
Resultatet med strö pålagt. Visst blev det fint?

11 december

Vintern har knappt börjat och jag har redan tröttnat på den, haha!
 
Jag och Hilda skrittar 10-15 minuter om dagen och det är så skönt att vara tillbaka. Hon är även helt underbar i munnen efter att Thorleifur kollade henne, mjuk och tar ett stöd på ett helt annat sätt. Sedan det nya bettet stortrivs hon med! Om någon vecka kan vi börja skritta ännu mer och även lite trav, det kommer vi båda älska och dessutom får hon göra sig av med all energi som hon samlat på sig. Hilda har ju aldrig fått en klassisk vinter/sommarvila av den enkla orsaken att hon är ingen häst som mår bra av att vila. Hon trivs med sin dagliga ridtur och så ska vi fortsätta! Våra ridturer består ju ändå mestadels de typiskt isländska, rakt fram och med fart vilket är något man i första hand inte tröttnar på ;) 
 
Dagliga kraftfodret som består av 1 dl fölpellets, 1 dl mineraler och två äpplen. Smarrigt värre!
 
Torkdags!

Från idag


Dagens återbesök

Jag bara skriker av lycka, HILDA ÄR FRISKFÖRKLARAD!! Svullnaden i benet är helt borta och de var förvånade över att det blivit så bra på så kort tid, det var inte förväntat att gallan skulle försvinna helt men den är helt bortblåst. Sen var det dags att springa på både rakt och böjt spår i trav och jag kan säga att vi alla bara hoppade rakt upp och vrålade av lycka när hon var helt ren, det var inte ett litet spår av en hälta kvar och Hilda firade det med ett rejält glädjeskutt. Så nu är hon helt friskförklarad och i morgon ska hon få gå ihop med sin hagkompis och "dotter" igen vilket jag vet att de kommer älska. Nu är glädjetårarna nära!!! <3
 
Jag kan säga att både jag och Hilda tyckte det var så jäkla härligt att få ta fram sadeln igen! Vi skrittade ut 15 minuter och bara njöt, jag med världens smile och Hilda frustade som bara den. Nu så ska vi skritta i två veckor med en succesiv ökning och sedan kan vi börja trava igen, tjohoooo!!!
 

Flying Change VS Jump Off

Jag är så sugen på att utöka min tränsgarderob med ett till, och även det från Psofsweden. Hilda går absolut bäst på en hög nosgrimma och de två modeller jag är intresserad av är Flying Change och Jump Off. Enligt mig är de fruktansvärt snygga båda två och var jag miljonär skulle jag köpa de båda och många fler, tyvärr får jag dock nöja mig med ett men beslutsångesten om vilket står fast. Jag måste säga att Jump Off är nog snäppet högre i rankingen, jag tror Hilda skulle vara galet snygg i den och dessutom gilla nosgrimman. Vanligtvis använder jag inte snokrem men med tanke på konstruktionen av denna och det mer utjämnande trycket som blir tror jag att det kan vara något som faller min älskling i smaken! 
 

En massa minusgrade

 
Brr, vad kallt det är ute! Termometern visar -7 och det känns som så mycket kallare, bara några minuter utan vantar och fingrarna är helt djuptfrysta. Nu saknar jag sommaren!!!! Dessutom är det en kamp att inte vattnet i hagen ska frysa. Jag byter ut det vid 20 tiden på kvällarna och sedan på morgonen är det helt djuptfryst, så den stora kampen är att bryta isen som uppkommit under natten och sen brukar Hilda fixa det bra under dagen! Det enda positiva med kylan är ju dock att leran har försvunnit, men nu halkar jag var och varannan meter istället då det är isbana överallt. Hilda får ju supergrepp med sina brodd men jag som har gummistövlar halkar efter som en jag vet inte vad, haha!