Hästskötarlinje

I år så gick jag ut grundskolan och mina planer var att ta ett sabbatsår, som jag i tidigare inlägg berättat. Men jag har klurat på det beslutet efter jag såg att ett gymnasium i närheten har lagt till en hästskötarlinje som jag faktiskt beslutade mig för att söka, och kom in. Så roligt! Den här linjen är som gjord för mig och det ska bli otroligt spännande. Jag som drömmer om att ha eget företag, ta hästskötarexamen och få tappskokompetens, får då möjlighet att under dessa tre år läsa in det.
 
"Det första året på utbildningen ger dig förståelse för hur djur i allmänhet fungerar, med fokus på hästar. Du får studera beteenden hos olika djurslag och lära dig läsa djur, vilket ger dig en viktig grund att stå på. Efter ditt första år har du goda grundkunskaper i ridning och djurkunskap, både teoretiskt och praktiskt.

 

Under ditt andra år utvecklar du din kompetens inom hästkunskap och ridning. Du börjar också bygga ut ditt kontaktnät genom APL. Utbildningen ger dig även insyn i vad det innebär att planera större evenemang och du får fördjupa din teknik på hästryggen.

 

Tredje året är fokus i utbildningen på praktisk hästkunskap och ridning. Du vidareutvecklas inom ridsporten samt som egen företagare och entreprenör. Du vässar dina kunskaper inför hästskötarexamen (Svenska Ridsportförbundets examinering) under året. Du ges även möjlighet att ta Svenska Ridsportförbundets intyg tappskokompetens."

 


Mamma

Hur bra som helst ❤️

2016-07-08 - 08:33:16
Karin

Åh så spännande! Rider man sin egen häst eller finns det skolade hästar där? :D

Svar: De samarbetar med en ridskola så man rider deras! Ponnyer och storhästar :)
Andrea Müller

2016-07-08 - 08:40:06
Cornelia

Det låter väldigt spännande! :D

Svar: Ja! Ska bli himla roligt :D
Andrea Müller

2016-07-11 - 23:09:26 - BLOGG/HEMSIDA: http://nouw.com/corneliacarlen

Kommentera inlägget här:

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Endast jag ser)


URL/Bloggadress:


Kommentar: