Kräsen på tyglar

Har ni något favoritmaterial på tyglar? Jag är väldigt kräsen på just tyglar och vill ha de breda och mjuka.
 
Jag har alltid sedan jag börjat med islandshästar använt mig utav biothane då jag gillat att de är så lättskötta och behagliga, men har på senaste tiden förälskat mig i lädertyglar. Helt släta ska de vara, stopparna tycker jag är för hårda och har på mina lädertyglar sprättat bort dem. Biothane har jag börjat tycka ger mig ett för bra grepp och gör mig för fast i handen, speciellt de smala tyglarna på 1,2mm i bredd. De som är en aning bredare och närmare 1,9mm i bredd är helt okej, men själva materialet har jag börjat ogilla mer och mer. 
 
Mina favorittyglar är ett par jag fick med när jag köpte mitt Askja Revolution, läder med stoppar. Som jag dock nämnt är mina stoppar bortsprättade då jag tyckte de var för hårda så de är nu helt släta. Jag fullkomligt älskar dem, mjuka och ger mig ett bra grepp. Dock är det viktigt att man underhåller dem med smörjning så de inte blir hårda och då förvandlas de istället till rena mardrömmen.
 

Hilda och hennes kompis, Lisa, på tur för någon vecka sedan! Båda med träns från PS, lyx ska det va! ;)

Julia Forsbacka

Ja, jag har blivit helt förälskad i lädertyglar. Mina favorittyglar jag någonsin haft var faktiskt ett par helflätade islandslädertyglar som var snordyra eftersom jag ville ha dem helflätade och det fanns på typ ett ställe i sverige. SÅ HIMLA SKÖNA!! Den ena haken gick dock isönder efter att jag i princip torterat den genom att använda den hela tiden och som grimskaft (???) ibland. I vilket fall som helst saknar jag dem. Nu rider jag alltid med tunna lädertyglar - favoriterna!

Svar: Åh, de låter ju underbara men vad synd att de gick sönder! Välanvända var de ju iallafall ;) Då är vi två som älskar läder! :D
Andrea Müller

2016-07-25 - 20:46:13 - BLOGG/HEMSIDA: http://forcebacka.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Endast jag ser)


URL/Bloggadress:


Kommentar: