Kvällstur i skogen

Att ha en "sommarvila" tycker Hilda är urtrist och vi är desperata efter en sadel. Hoppas verkligen den kommer i morgon så jag slipper vänta hela helgen. Att rida barbacka är inget jag är så jätteförtjust i så jag undviker det så mycket jag bara kan men jag har fått bita i det sura äpplet och kravlat mig upp, allt för att Hilda ska få komma ut och galoppera av all energi.
 
Idag så tog vi en runda på närmare 40 minuter till grannstallet. Den rundan har jag precis hittat och jag gillar den verkligen! Den börjar mitt i en skog med steniga stigar vilket är utmärkt att skritta över, jag brukar göra det i en lång och låg form så Hilda med en höjd rygg arbetar igenom hela kroppen och verkligen lösgör sig. Fortsättningsvis består ridvägen av en meter breda skogsstigar varvat med grusvägar som är utmärka för tölt. Det finns att välja på, minst sagt. Vi fokuserade på dagens tur enbart att göra av med all energi och det blev därför att fräsa upp för uppförsbackar i galopp, jätteroligt tycker Hilda och jag höll mig i för kung och fosterland.
 
En annan rolig sak är att Hildas fyrtakt i galoppen försvinner mer och mer. Jag har ju varvat med att låta henne galoppera på longeringsvolten och det har börjat visa resultat. Den är ju fortfarande inte helt ren, men tretakten börjar göra sig hörd. Kul!
 


Kommentera inlägget här:

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Endast jag ser)


URL/Bloggadress:


Kommentar: