Min rengöringsrutin för läder

Ikväll så fick all utrustning följa med hem för rengöring. Jag är väldigt pedantisk med mina saker och gillar dem rena och nyputsade! Min rutin för rengöring brukar många chockas över då det sägs vara det värsta man kan utsätta läder för, men jag har gjort så i alla år och allt mitt läder är helt och fantastiskt mjukt. Sadelgjord, träns och allt sådant läggs i badkaret och tvättas rent med tvål och vatten. Man får arbeta upp ett riktigt lödder som sedan sköljs av för att torkas med handduk. Sadeln har jag samma procedur till, men där har jag istället utspätt tvål och vatten i en sprayflaska som jag sedan torkar av med en handduk. Att lägga den i badkaret känns väldigt opraktiskt, haha!
 
Denna metod finner jag väldigt bra och det blir helt rent. Jag har aldrig varit ett fan av lädertvålar, det känns som man bara smörjer in sadeln med smutsen. Steg två däremot är ett jobb för läderfettet! Jag har tidigare alltid använt Effax läderbalsam, men faktiskt idag så testade jag ett annat och är jättenöjd med det med. Sedan monteras allt ihop och putsningen är klar!
 

Lillemmish - mode - inspo - mamma

ha en underbar dag =)

kramizz

Svar: Tack snälla, detsamma! :)
Andrea Müller

2017-08-22 - 01:04:51 - BLOGG/HEMSIDA: http://nouw.com/lillemmish
Anonym

Jag behöver också sköta om mitt läder, har helt försummat det nu under sommaren när jag inte använt det.. (sommarbete och barbackaturer i skräpträns..)
Men jag brukar göra precis som du, dränka i tvål och vatten.. Morfar och mamma har alltid sagt att sålänge lädret torkar imellan gångerna och smörjs så är det inga problem att göra så :) och det funkar ju..

Svar: Exakt! :)
Andrea Müller

2017-08-22 - 11:05:45
hovet.webblogg.se

Men vilken grej haha! Har aldrig testat men det låter som något man definitivt ska prova! :)

2017-08-22 - 16:41:52 - BLOGG/HEMSIDA: http://hovet.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Endast jag ser)


URL/Bloggadress:


Kommentar: