Vår nyårsafton

Och så var det 2017! Vilket jäkla år det har varit och vad mycket som hänt. Byta stall, dra till Island och köpa Vorbodi, börja gymnasiet och så mycket mer. Jag och Hilda har ridmässigt aldrig gjort så mycket framsteg inom ridfronten som den här sommaren. Vi börjar få till tölten och allt vad det innebär såsom bakben, överlinje och bärighet. Framtungheten vi så länge kämpat med börjar ge sitt resultat.
 
Tyvärr avslutar vi året med att hältan i traven tyvärr är tillbaka och så även gallan, förmodligen överansträngning/snetrampning under ridtur. Vi red ut och det var dels buckligare än vad jag trodde, sedan kom Hilda på att hennes favoritbacke kom och blev skitglad, så hon satte på några sekunder av i en galopp snabb som jag vet inte vad och jag satte hjärtat i halsgropen. Halvvägs tillbaka kändes hon ojämn och jag märkte att hon var halt, men det sa hon att det var det allt värt! Nu bara i traven och inte alls så illa som sist, det är en halvgrad-en grads hälta och hon belastar fortfarande båda bak lika mycket. Vi promenerar en stund dagligen nu för att hålla gallan mjuk och blir det inte bättre så kommer de ut igen den 10 så får vi se vad vi gör då, förmodligen en liten dos kortison till eller om det kanske räcker med en kur Metacam.
 
Min nyårsafton var precis likadan som tidigare. Stallhäng till en stund efter tolvslaget! Där vi stod förut var det väldigt få raketer och de var inga problem för Hilda, i år däremot var det betydligt fler, mer högljudda och från alla möjliga håll så jag och Hilda var nog lika rädda båda två. Först så hade jag proppat öronen med bomull och satt en luva på, dock gjorde det henne mer stressad så den fick åka av och tolvslaget var jobbigt, men hon var ju helt fantastiskt duktig! En massa hö och gottis gjorde dock allt lite bättre. 
 
Dock inte så jättenöjd med sin boxgranne kvällen till ära: 
Sur men söt, hihi. 

Anonym

vad kostar det att ha häst där du står, ungefär?

Svar: 2550 ink allt. Mockning som ingår 3 dagar/vecka har jag dock valt bort då jag älskar att pyssla med sådant själv :)
Anonym

2017-01-02 - 09:34:05
Ellen - tävlingsryttare

Hihi, såå söt!

Svar: Men jaaaaa 😍😍
Anonym

2017-01-02 - 10:48:20 - BLOGG/HEMSIDA: http://ellenshorselife.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Endast jag ser)


URL/Bloggadress:


Kommentar: