Utläkt senskada & sadelutprovning

Back in business sa jag och tog ännu en paus, haha. Nej men, den var iallafall väldigt nödvändig. Jag har återhämtat mig psykiskt efter en utbrändhet och är tillbaka på benen igen. Vad har man lärt sig av detta? Jo, ta stressymptom på allvar! Lätt att vara efterklok.
 
Det allra viktigaste är iallafall att Hilda är helt frisk, senan har läkt i raketfart och vi är ungefär 85% igång igen. Det är helt fantastiskt och ingen är gladare än oss! Dessutom fick vi våran sadel utprovad i söndags av en sadelmakare/utprovare som var i stallet. Han berättade att tills Hilda har fått mer mankmuskler så kommer sadeln glida fram och det enda som håller den på plats är en svanskappa. Svanskappor har jag alltid fått höra ska spännas löst, men jag fick berättat för mig att de ska sitta åt ordentligt. Jag ska kunna knuffa på Hildas sadel utan att den rör sig en milimeter framåt, det är när de är lösa som de blir ryckiga och då orsakar ryggskador.
 
Gelpadd blev jag avrådd ifrån på grund av att det blir sådan friktion. Istället köpte jag mig ett schabrak och till det skulle jag ha även en Acton padd. Den skulle ligga mellan sadel och schabrak lite längre fram för att fylla upp istället för mankmusklerna så sadeln får en mer korrekt vinkel, dessutom är den väldigt stötdämpande. Det skulle gå att lösa tillfälligt med ett mindre koppjärn men jag väljer att fortsätta med det som sitter i sadeln och istället fylla upp genom att ha padden längre fram bara för att det ska finnas plats för nya muskler, sedan i takt med att de ökas kan jag allt eftersom dra bak padden mer och mer tills vi bara har den för stötdämpningen. Nu ligger den klockrent och våran trotjänare till sadelgjord, ELT-gjorden, är även såld och nu har vi istället Prestiges dressyrgjord. Den är gigantisk och det är som att spänna fast en badring, men vi båda älskar den!
 

Sara

Åh kul att ni är på banan igen och att ni båda mår bättre 😍

Svar: Tack snälla!❤️
Andrea Müller

2017-07-06 - 06:39:18
Ella

Kul att du är tillbaks! Utbrändhet ska man inte leka med, har också erfarenhet av det. Tyvärr lyssnar man ju oftast inte på sig själv förrän det är för sent. Men som du säger så blir man en erfarenhet rikare och kul som sagt att du skriver igen :) Spännande med sadelutprovaren. Du får återkomma med en recension av nya utrustningen :)

Svar: Det är inte roligt alls med utbrändhet och allt vad det innebär! Det är skönt att vara tillbaka, så roligt att blogga ju :)
Andrea Müller

2017-07-06 - 12:51:36 - BLOGG/HEMSIDA: http://hovet.webblogg.se/
Johanna

Vad roligt att du kommit i gång igen :)

Svar: Det är så roligt att vara igång! :)
Andrea Müller

2017-07-08 - 19:14:07 - BLOGG/HEMSIDA: http://islandshastpanaset.blogg.se
Anonym

Vad har du för storlek på schabraket? ;)

Svar: Storlek full, jag tänkte inte på att de säljs i olika storlekar utan att det är schabrak som schabrak! ;)
Andrea Müller

2017-07-29 - 15:26:25

Kommentera inlägget här:

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Endast jag ser)


URL/Bloggadress:


Kommentar: