Sitsträning

Egentligen så skulle Hilda ha vilat idag, men då vädret var så underbart gick det inte att låta bli att sadla på och bege sig ut på en liten tur. Det blev inte alls särskilt ansträngande idag, vi lunkade mest runt i trav där jag halva rundan red utan stigbyglar. Jag har på senaste tiden verkligen få ta tag i min sits, den har ju blivit helt katastrofal, haha. Så back to basic, den bästa sitsträningen görs utan stigbyglar. Efter bara några meter började magmusklerna bränna men jag lyckades pressa mig i 3 kilometer innan jag höll på glida av utav utmattning. Jag som trodde jag var vältänad nog att sitta ordentligt i sadeln! ;)
 
Att plocka bort stigbyglarna är något jag måste göra en stund varje ridpass. Jag märkte stor skillnad på hur jag kunde ge mina hjälper, jag kom åt henne bättre med mina underskänklar och en galoppfattning gjordes enkelt med att jag roterade mitt bäcken samt en lätt smackning. Det skulle vara roligt att filma ett ridpass någon gång där jag rider samma övning med stigbyglar men även utan, för att se om det syns någon skillnad. Skulle ni vilja se det?
 

Johanna

Förtillfället rider jag också i princip alltid utan stigbyglar ;) Det blir så stor skillnad! Jag kommer ner med sittbenen mycket mer och jag klämmer inte med knäna! Lättare att placera balansen i magen också :)

Svar: Tänk att stigbyglarna kan ge så mycket problem! ;)
Andrea Müller

2018-04-14 - 14:20:02 - BLOGG/HEMSIDA: http://islandshastpanaset.blogg.se
Anonym

jaa haha

2018-04-15 - 08:29:52
Ella

Jättekul idé! Jag vill gärna se :) Försöker rida en del utan stigbyglar också, och tycker även att barbackaridning brukar funka bra!

Svar: Då ska jag fixa film :D vad roligt att det verkar vara fler som gör det! :)
Andrea Müller

2018-04-15 - 11:22:13 - BLOGG/HEMSIDA: http://hovet.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Endast jag ser)


URL/Bloggadress:


Kommentar: