Svar på kommentar

"Vad tror du att Hilda ligger på poängmässigt i gångarterna? (sport/bedömning/GK) har du tänkt tävlat något i framtiden? :)"
 
Väldigt rolig fråga som jag tänker svara lite utförligare på! Jag har tävlat Hilda en gång tidigare, det var visserligen en prova på tävling men med en riktig domare så man fick både kommentarer och poäng. Min nervositet gjorde dock att jag glömde bort att rida och poängen blev ju därefter... Min insats var usel och hade det varit idag tävlingen var skulle jag nog ridit som vanligt och fått en bedömning utefter hur vi egentligen ligger till. Men jag har inga planer på att tävla igen. Rent poängmässigt har Hilda ökat iallafall 1-2 poäng tillskillnad från för några år sedan. Jag har lärt mig rida med mer samling och då hon har fått styrka och muskler efter det så kan jag få fram ganska mycket power i iallafall grundgångarterna. Tölten är verkligen baserad på dagsformen, vissa dagar spänner hon sig och är omöjlig att få upp från framdelen medan hon ibland är hur mjuk som helst. En sådan bra dag ser ni ju i det tidigare inlägget! :) Skulle vi ta och bedöma var gångart när de är som bäst skulle jag tippa på detta:
 
Skritt: Hilda har en väldigt fin och stor skritt och fick på tävlingen (trots det gick dåligt) hela 5,0. Idag så skulle jag gissa på 5,5-6,0.
 
Trav: Hildas trav kan man leka med hur mycket som helst med, man kan både samla och öka i all oändlighet utan minsta inslag av en annan gångart. Får man bara in lite samling i det hela får hon ett jättefint sväv och då svävar man på moln. Poängmässigt, runt 5,0-5,5.
 
Galopp: Hildas galopp har utvecklats massor. När vi köpte henne kunde hon inte gå i vänster galopp och den högra var fyrtaktig. Nu är hon tretaktig, går att både samla och öka jättefint precis som traven. Poängmässigt runt 4,5-,5,0.
 
Tölt: I dagsläget, runt 4,5-5,0. Takten är bra, hon bär sig mer och mer men skulle vi få in lite mer form skulle vi nog kunna höja oss till 5,5.
 


Kommentera inlägget här:

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Endast jag ser)


URL/Bloggadress:


Kommentar: