Tillskott med goda bakterier

Jag är på jakt efter ett bra och naturligt magbalanserande tillskott som jag kan ge Hilda. Hon blir lätt lös i magen så det jag letar efter är något jag kan ge dagligen som förebyggande. Jag har testat Kraffts Gastro Support en period utan något resultat, har även testat husmorsknepet att få henne och äta några bollar av en annans häst bajs och till min förvånad fungerade det. Men att hulkandes stå och servera lucernen med strösslat bajs från hennes boxgranne känns ju sådär och hon njuter sig inte igenom måltiden. Så, jag behöver en annan lösning. Som tur är har jag stallkompisar som rekommenderat mig en massa olika tillskott som de ger till sina hästar och jag hörde även av en veterinär att laktrobakterier är det man vill åt.
 
Idag till lucernen fick Hilda 1 dl foderjäst som jag ska testa ge under en vecka och se om det räcker. Jag får låna av en i stallet vilket är suveränt, så det ska bli spännande att se hur bajset blir. Med risk som att låta som en riktig galning är ju bajset man kan mocka utan att det smular det absoluta drömbajset?? Hehe.
 
Annars har jag spanat in två andra tillskott som kan vara aktuella. Först ProEquo, det kommer i pulverform förpackade som 15 stycken sticks och innerhåller tillsammans cirka 80 miljarder probiotiska bakterier. Priset för en förpackning ligger på nästan 400 kronor och för mig skulle en sådan förpackning räcka 15 dagar. Det andra tillskottet är Gut Balancer från Protexin, det innehåller Protexin probiotika och Preplex prebiotika i ett gräsmjölsbaserat pulver och är avsett för kontinuerlig användning. Det kommer i en 700g burk och skulle räcka 70 dagar för oss om hon får 10g/dag. Lite längre om jag ger minimum dosen på 5g/dag. En sådan burk går också på 400kr. 
 


Kommentera inlägget här:

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Endast jag ser)


URL/Bloggadress:


Kommentar: