Sönderriden brodd

Minusgraderna har börjat komma nu tillsammans med den första snön vilket är jättemysigt! Det ligger lite pudersnö på backen vilket verkligen ger vinterkänslan och jag hoppas att vi får mycket snö i år, däremot inte före den 4 januari - då åker snösulorna på nämligen. Jag och Hilda var ute idag och fick till ett ridpass som började dåligt men avslutades bra. Hon var inte alls framme för skänkeln när jag satt upp och gick knappt fram, så när jag försökte börja jobba henne för att förhoppningsvis få igång rumpan bara snubbla hon. I det läget har jag två val, antingen ta en skrittrunda och nöja mig för dagen eller försöka komma igenom det. Jag gjorde en liten chansning idag genom att faktiskt släppa tyglarna helt och bara låta henne få galoppera på en stund. Då kom hon faktiskt igång ganska bra och började ta stöd på bettet så vi kunde avsluta med lite töltarbete på vägen igenom byn.
 
Väl hemma så insåg jag att ena tåbrodden bak hade blivit hel sönderriden. Jag hämtade därför mina lilla broddnyckel för att byta ut den men ena kanten var rundad så den passade ju inte, och där började kampen mot broddj*veln. Hämtade då min hovtång för att få bättre grepp och snurra ut den, men klart gick inte det heller. Skulle jag dra hela historien skulle inlägget bli hur långt som helst. Två timmar och ett tiotal verktyg senare samt lite rostlösande-spray men även fantastisk hjälp från stallägaren och mamma var det nära glädjetårar när broddfan äntligen trilla av.
 
Måste verkligen införskaffa mig slitstarka broddar eller bara bli duktigare på att byta ut dem, alltså det är hopplöst hur enkelt de slipas sönder. Har köpt elitbroddar men tänkte spara på dem tills nästa skoning när isen och snön förhoppningsvis är här.
 
Kolla mitt finger, slant med en skruvmejsel när jag tänkte bända och hamra ut den. Ps, hantaget till skruvmejseln gick även det sönder.

Maja

Vad duktiga ni var ❤️

2018-12-15 - 12:53:44

Kommentera inlägget här:

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Endast jag ser)


URL/Bloggadress:


Kommentar: