Det här med hullbedömning

Jag tycker det är jätteroligt att hullbedömma hästar och har klämt på ganska många, jag har både blivit förfrågad och gjort när jag fått chansen. Haha. Något jag då lagt märke till är hur många som varit enligt mig, smått tjocka men klassats som normalviktiga eller till och med mot underviktig. Jag förespråkar smala hästar, de ska inte va tjocka och kan gott och väl vara mot det smalare hållet. Däremot verkar jag inte dela åsikten med alla, flertalet instruktörer har ansett hästar vara alldeles för smala men som jag tycker har varit perfekta i hull och ska definitivt inte gå upp mer i vikt. Mitt sätt och tänka kring detta är ändå upplärt av veterinärer och jag litar nog mer på dem i denna diskussion, faktiskt. Revbenen ska inte vara långt ifrån skönjbana och känner gör man vid sadelläget.
 
Hur ser ni på detta? Det vore roligt att diskutera med er! :)
 

Karin

Hmm, jag håller med om att det är en svår fråga. Men gemensamt för alla är väl att de ska ha fett att ta av för att de ska kunna bygga muskler rätt. Och så finns det ju många faktorer som spelar in, såsom hur mycket den rids efter en eventuell viloperiod etc. Så jag skulle nog säga att jag är någonstans i mitten. Inte för mycket hull, inte för lite. Men vad som är normalt hull varierar ju från häst till häst. Intressant fråga!

Svar: Ja så är det ju, det är ju också individuellt. Har man en svårfödd häst som lagt på sig lite extra är det kanske inget man bantar direkt i första taget! ;)
Andrea Müller

2018-02-16 - 09:59:55

Kommentera inlägget här:

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Endast jag ser)


URL/Bloggadress:


Kommentar: