En för lös nosgrimma

Vi har lite tränsproblem just nu! Nosgrimman till vårat Pioneer har alltid varit på gränsen till för stor men har suttit bra tack vare vinterpälsen. Nu är den alldeles för stor! Jag ska lämna in till en skomakare och se om man kan korta av sidostycksremmarna några centimeter så jag kan sätta den högre upp, nu sitter den nästan på näsborrarna vilket gör att snokremmen är för lös.
 
Hilda blir stressad av för lösa nosgrimmor, hon behöver den stabilitet som nosgrimman ger och nu sitter den så dåligt att det inte går att jobba henne. Speciellt nu när jag rider henne mycket kortare, då krävs det att hon är lugn och harmonisk i munnen så hon kan fokusera på rätt saker. Hur är det med era hästar? Föredrar de jättelösa nosgrimmor eller några som ändå sitter åt lite grann?
 
Jag skulle behöva kunna höja den några hål till och få den bättre vinklad genom att spänna ut spännet vid kinderna. Då sitter den helt perfekt!

Ella

Mina nosgrimmor sitter jättelöst. Vet inte om de föredrar det eller inte, jag har inte gett dem något val ;)

Svar: Haha, nej då är det ju onödigt att prova. Har också alltid haft dem superlösa men märkt att hon faktiskt går bättre när de sitter åt lite! :)
Andrea Müller

2018-06-16 - 21:11:25 - BLOGG/HEMSIDA: http://hovet.webblogg.se
sarah

åh fina bilder

Svar: Tack snälla! :)
Andrea Müller

2018-06-19 - 21:37:56 - BLOGG/HEMSIDA: http://klarahs.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Endast jag ser)


URL/Bloggadress:


Kommentar: