Ett nytt sätt att rida tölt

Idag så har vi tragglat tölt! Jag har funderat lite på hur jag faktiskt rider tölt och håller på testa ett nytt ridsätt nu som faktiskt ger resultat. Något jag är expert på är att pilla i tygeln och ta förhållningar, jag gör det nästan omedvetet och det är väldigt sällan jag bara sitter ner, driver med en helt lugn hand och låter Hilda få testa sig fram själv. Släppa kontrollen lite och bara åka med. Hilda är sån att hon går absolut bäst när man låter henne vara, när jag rider henne utan tygelkontakt så tickar hon på varv efter varv utan problem, till och med vid utgången där hon gärna skiftar till trav. Därför testade jag idag samma ridsätt men med en lätt kontakt, inga pill i tyglarna eller någonting utan det enda jag gjorde var att driva.
 
Det enda är att hon blir lite för hög i formen, men det är inget jag oroar mig över. Hilda är inte byggd så hon naturligt går i en korrekt form utan det är faktiskt väldigt svårt för henne. För att Hilda ska gå i en korrekt form måste hon hitta den balansen själv, hon behöver bli såpass stabil i tölten att hon kan slappna av helt och sänker samt länger hela halsen, inte bara vinklar ner huvudet. Det är vad vi jobbar på just nu och idag var det flera gånger hon faktiskt kom ner och var helt avslappnad.
 
Om ni vill se film så finns det på min instagram, där heter jag @aandreamuller. Jag har öppen profil så vem som helst kan se dem!
 
Här ser ni hur fin hon blir när hon vågar länga sig och ta mer plats. Men det kommer! :)

emma

det är bara att kämpa på!

Svar: Ja! :)
Andrea Müller

2018-06-05 - 17:06:43 - BLOGG/HEMSIDA: http://nouw.se/islycka
Johanna

Vad duktiga ni är! Jag försöker variera min töltridning väldigt mycket. Ibland rider jag på volt för att underlätta sidförflyttningar, ibland rider jag på oplanerade ridvägar för att se till att hästen bara svänger för skänkeln och ibland tickar jag bara runt med långa tyglar och ser till så att sitsen fungerar men att hästen även stannar vid lätta tygeltag och går fram för skänkeln. Normalt sätt har jag fått in alla dessa ridsätt i ett ridpass (:

Svar: Tack! Det är intressant att höra hur alla bygger upp sina ridpass och vad man har för mål i allt man ber om! :)
Andrea Müller

2018-06-09 - 17:10:26 - BLOGG/HEMSIDA: http://islandshastpanaset.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Endast jag ser)


URL/Bloggadress:


Kommentar: