Påsk på ovalbanan

Alltså ridpasset idag, jääääklar vad bra det gick. Red på Valsbettet med en låg nosgrimma vilket gick bättre än förväntat. Hilda brukar inte alls gilla låga nosgrimmor annars, hon tycker det stänger igen munnen för mycket men med Valsbettet tyckte hon faktiskt det var ganska skönt. Hon har som ett litet tics att tugga på delade bett, men det gick inte med den låga nosgrimman vilket gjorde att hon kunde koncentrera sig på annat. Superbra!
 
I början var hon lite tjafsig, ville inte riktigt söka sig ner och följa handen men efter några minuters voltarbete i skritt lossnade hon. Sedan höll vi på oss på ovalbanan, fokuserade på att rida lite tävlingsinspirerat och verkligen jobba för att få en fin balans mellan drivning och samling. I traven märker man resultat direkt, hon går från markbunden trav till en trav där hon svävar fram. Det är 1-2 decimeters sväv och det går knappt att rida lätt. Tölten var stundvis helt otrolig idag, vissa stunder aningens passtaktig men mestadels helt ren och jättehärlig känsla. Galoppen var också superfin, ibland vill hon dyka med huvudet och lägga sig på bogarna men det är när jag får upp henne i formen och drivningen verkligen får igång bakbenen som även galoppen blir helt magisk.
 
Lite bilder från idag!
 

Berta

1. Nosgrimman ska inte användas för att stänga hästens mun. Den ska hjälpa till att stödja bettet.
2. 1-2 dm sväv?! Knappast. Markbunden.

Svar: 1. Den stängde inte igen munnen. Den gjorde att hon inte kunde öppna den riktigt lika mycket - hon kan inte tugga och råka bita sig själv. Tror du jag på fullaste allvar skulle stänga igen munnen på min häst?

2. Jo, det är sväv. Fan då, du skulle gått till Specsavers!
Andrea Müller

2018-04-03 - 13:04:21
Johanna

Vilket dryg kommentar! Jag ser vad du ser, klart hästen har svävar! Tycker ni två utveckla fint :)

Svar: Äsch, nån med för mycket tid bara ;) tack snälla du <3
Andrea Müller

2018-04-09 - 16:11:22 - BLOGG/HEMSIDA: http://islandhastpanaset.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Endast jag ser)


URL/Bloggadress:


Kommentar: