En riktigt bra töltdag

Vissa dagar så finns det inget stopp på hur snabbt Hilda kan springa i tölt. Hur högt tempo det än är så blir det ingen rollning, ingen passtakt eller minsta lust på att skifta till trav. Igår var en sådan dag. Alltså, helvete vad bra hon gick! Det var som någon polett trillade ner hos oss båda. Sjukt maffig känsla och som en stor belöning på att allt tragglande och slit faktiskt ger sitt resultat. Hon var så trygg och balanserad på ett sätt jag inte upplevt förut, precis som att hon håller på bli en riktig töltmoppe. Jag kunde inte låta bli att testa släppa tyglarna en stund och hon gick minst lika bra då, och ett större bevis på att hon har jobbat upp sin naturliga balans går ju inte att få! Inte dåligt för att 2014 inte kunnat mer än några få steg i en kort passtaktig tölt till att nu tölta helt rent på långa tyglar i mellantempo/ökat!!
 

Ett mindre bra ridpass

Här kommer några filmer från fredagens träning! Det var inte ett av våra bästa ridpass, ganska långt ifrån faktiskt. Hade ingen bra känsla, jag red inte bra och hade handbromsen i vilket resulterar att hon faktiskt går mot travtakt i tölten. Men jag känner att jag vill dela med mig av de ridpassen också, det går ju faktiskt inte alltid bra!
 

Deep brown bordeaux

Var inne på Stockholm Ridsport för några dagar sedan för att se om de hade fått in Equestrian Stockholms nya schabrak, vilket de hade! Har blivit mer och mer förälskad i det mörkbruna med vinröda/rosa kanter så hoppades på att få kunna se det och de helröda live. Till min stora glädje fanns det endast ett kvar av de bruna i storlek cob, så nu är det mitt!!
 
Hur fin är hon inte i det!? Hon är så vacker i mörka färger!
 

Tölt med lätthet

Nu känns det att alla töltövergångar vi tragglar börjar ge resultat både muskel- och styrkemässigt. Hon har fått upp en helt annan bärighet och balans, jag har aldrig upplevt något liknande i tölten och det är en sådan häftig känsla. Hon börjar bli såpass stabil att jag faktiskt kan börja leka mer med formen och att länga halsen är inte längre en omöjlighet. Förut har jag knappt kunna lätta alls utan att hon fallit över till trav eller blivit passtaktig, men nu är det inte ens jobbigt för henne att fortsätta utan tygelkontakt. För att gå upp till tölt räcker det att jag tänker samling med sitsen och hon med en sådan lätthet sätter sig på rumpan och väntar på signalen fram. Hon orkar inte så långa sträckor ännu, men jag är ute efter flera korta sträckor där både övergång och nedsaktning sitter till 100%.
 
Trött, skummig men nöjd efter dagens ridpass!

Inga mer kallduschar

Det gick verkligen bra att rida idag! Det var inte ett sådant pass där allt satt, snarare ett där vi kunde rida oss igenom alla små problem vi stötte på. Jag spolade av henne efter ett ridpass för några dagar sedan och råkade stänka lite väl mycket kallvatten på ryggen och så vilade hon dagen efter. Inte en jättebra kombination fick jag märka, hon var stel som en pinne i förrgår så den dagens ridning samt gårdagens ridning blev bara jobb lång och låg med mycket svängande för att lösgöra, även Back on Track-täcke på både före och efter ridning. Idag var hon äntligen mjuk och ridbar igen!
 
Vi gjorde inget särskilt idag, slipade lite på tölten och påminna henne om hur jag vill att hon ska arbeta nu. Lekte med lite tempoväxlingar i trav med fokus på att behålla samlingsgraden, jag har så lätt att släppa efter så hon blir för lång i ökade vilket resulterar i att hon hamnar på bogarna. Det är när jag får ihop henne som energin verkligen kickar igång bakbenen. Galopp jobbar vi också med en högre samlingsgrad och hon börjar få väldigt lätt för sig med vänsterfattningarna nu vilket är superbra! Händer ibland att hon faktiskt fattar vänstergalopp när jag ber om höger ;)
 

Nya favoritbilder

Finns det några vackrare bilder än de med svart bakgrund? Så enkla att fotografera och resultatet blir med lite enkel redigering helt otroligt fint!
 

Utan bärighet - ingen gångart

Att gå tillbaka några steg i träningen och slipat på bärigheten har verkligen givit sitt resultat. Vi har höjt oss en nivå utvecklingsmässigt och senast igår fick jag beröm av två i stallet över hur fint hon har breddat sig över ryggen! Man inser också hur viktigt det är med en korrekt bärighet i alla gångarter och att man verkligen inte kommer någonstans förrän den faktiskt sitter. Jag är glad att jag fick den lilla knuffen att våga komma över den tröskeln och våga samla henne mer, för utan bärighet - ingen gångart!!

 

Två nya ridbyxor

(null)

Jag kan nu beskriva mig som en äkta Pikeur-missbrukare. Mina första ridbyxor från dem börjar bli slitna och för att avlasta dem skulle jag köpa ett par till, men då kunde jag inte bestämma färg så det blev en av varje. Hehe, kan säga att jag blundade när jag drog kortet i kassan på Hööks ;)Mina hovprodukter

Jag smörjer in Hildas hovar ungefär varannan dag för att alltid hålla de återfuktade och fina. Det har inte gått att märka på hennes hovar att det har varit en torr sommar så produkterna gör sitt jobb :) Jag har alltid tidigare kört på en hovolja och min favorit är från Carr & Day Martin, deras gröna burk som är för Show Ring Shine. Denna hovolja innehåller Tea Tree Oil som ger en antibakteriell och läkande effekt och ger en glans som håller i sig i flera dagar. En annan produkt jag alltid har hemma men alldeles nyligen fick tips om att det är en utmärkt hovsalva är fyra ess hästsalva. Jag använder den på hela hoven men ett extra lager kring kronranden för att gynna hovväxten. Den är ju så fet och mjukgörande så hovarna hurrar nog när burken åker fram ;)

(null)