Efter regn kommer sol

Vi har haft en liten ridsvacka den senaste tiden. Ridpassen har inte alls gått bra, min sits och kroppskordination har knappt existerat. Jag har inte kunnat sitta still i sadeln, mina skänklar har varit överallt och ingenstans. Funderade nästan på att börja konstruera någonting som gav mig en elstöt varje gång jag tappade hållningen, haha...
 
Idag åkte sadeln på igen iallafall vilket jag är glad för, dagens pass gick nämligen toppen. Vi tog en lång framskrittning för att värma upp ordentligt innan vi joggade fram i trav. Inga större krav mer än att hon skulle ha en lite längre form så ryggen kom upp ordentligt. Vi tog god tid på oss med traven och gjorde många tempoväxlingar tills det kändes perfekt innan vi började med lite galoppjobb. Där blev det varannan racer och varannan samlad, variation är viktigt ;) Avslutningsvis gav vi oss på tölten som har blivit förvånadsvärt stark av all tömkörning, en sån ryggaktivitet och bärighet vi hade idag vet jag inte om vi upplevt förut. Så roligt!
 
Min egen sits var det också hög prio på. Jag har nog inte fokuserat så mycket på mina överskänklar innan som jag gjorde idag. Det är inte bara Hilda som ska bära sig, även jag ska det!
 

En veckas tömkörning

Hilda har verkligen blivit starkare i kroppen nu efter en vecka med bara tömkörning. Första bilden är från 30 mars, den andra från igår. Vi fick faktiskt beröm från en idag över hur mycket muskler hon lagt på sig! Jätteroligt att höra! :D
 

Tömkörning & massage

Hilda och jag har idag även tömkört! Jag hittade en bra tömkörningsgjord på Börjes som jag klickade hem samt två longerlinor att använda som tömmar vilket blev ett bra kit.
 
Till kvällen så fick Hilda även en välförtjänt massagebehandling. Det är en ny massör för oss, men hon skulle massera de andra hästarna så jag hoppade på. Verkligen en jätteduktig tjej som var så vänlig och försiktig, Hilda är annars inte så förtjust i att andra pillar på henne men det här tyckte hon faktiskt om! Jag fick lite tips och hemläxor i hur jag kunde underhålla massagen själv samt små detaljer att tänka på. Exempelvis ska jag börja korrigera Hildas hållning i stallgången, hon hamnar gärna med frambenen in under sig vilket skapar en onödig spänning i hela bogpartiet. Hon ska stå ordentligt och jämnt på alla ben, precis som jag måste träna på att sitta rakt med ryggen framför datorn! ;) Ungefär samma princip, inga stora saker men små detaljer som kan göra skillnad.