Ett till schabrak

Jag är helt kär i Equestrian Stockholms nya vårkollektion så jag unnade mig faktiskt ett! Det höll på bli båda blå där ett tag men beslutade mig för enbart ett, Ice Blue. Jag är väldigt svag för blåa schabrak och att Hilda är så galet snygg i dem gör ju inte saken bättre ;)
 
I paketet låg även ett fint kort med en rabattkod på nästa köp samt en smakportion av St.Hippolyts Naturmüsli, och den tycker Hilda är väldigt god. Full med en massa nyttiga ingredienser samt är vid liten giva redan komplett med alla mineraler. Sånt gillar vi!
 

Winter wonderland

Först och främst, vädret ute är helt magiskt just nu. Några decimeter snö och mer beräknas komma under natten, 5-10 minusgrader samt snötäckta träd. Så vackert och dessutom fotovänligt! Man har verkligen tid att kolla in miljön när man är ute och skrittar, haha. Vi skrittar en 30-40 minuter nu samt varvar med massage vilket börja göra skillnad, till min stora glädje!
 
Nu börjar hon vilja avlasta högerbak igen i takt med att gallan vänsterbak blir mjukare. Jag avvaktar faktiskt lite med equiterapeut nu när jag verkar få bukt med det själv. Jag älskar verkligen att massera Hilda och det är även väldigt intressant att forska i alla muskler och leta efter spänningar. Klämma och se vart de leder, vilka muskler som ansträngs vid ridning och hur man kan ta lite extra hand om dem. Jag har ju ingen utbildning utan är självlärd via google och youtube men då jag inte gör någon djupgående massage gör de ju ingen direkt skada. Masserar jag fel blir jag biten så jag har press på mig ;)
 

Back in the saddle

Åh, vad det är skönt att vara tillbaka i sadeln igen! Hilda blir väldigt glad när sadeln åker fram och tar mer än gärna emot bettet. Hon har så mycket energi och får tokryck om man gör ett ljud i fel läge, speciellt en viss typ av smackningar. Då börjar hon hoppa på stället och slänger busigt med huvudet! *hjärtögon*.
 
Just nu är underlaget hopplöst och våra vägar är hur isiga som helst, så våra skritturer blir fram och tillbaka i byn som ändå har ett hyffsat underlag. Lite sugen är jag på att rida till våran äng men osäker på om det kanske är för tidigt att börja pulsa. Det verkar iallafall som Louise kanske kan komma ut i veckan och kolla igenom Hilda vilket är toppen!
 

Frisk som en nötkärna

HILDA ÄR FRISK! Det syntes ingen hälta på varken böjda eller raka spår, inte ens vid böjprov. Det var inte ens värt att ultraljuda och korsförlamning kunde hon utesluta. Däremot så märkte hon att Hildas biceps och halsmuskel vänster fram var väldigt spänd, så troligen är allt bara orsakat av en rejäl sträckning. Det är svårt att säga om hon sträckt sig under broddbråket eller i hagen, men en sådan sträckning tar tydligen nästan två månader att läka ut så det förklarar ju att hon blev halt igen. Metacam tills i morgon och därefter börja skritta igång igen uppsuttet. Vi tar en månad med bara skritt nu och så tyckte Eva att vi ska få ut en equiterapeut att kika på muskeln innan vi börjar jogga igång. <3
 

I morgon blir det ultraljud

Våran igångsättning gick ju inte som planerat. Vi hade börjat trava lite smått vilket kändes bra, hon sökte sig lång och låg samt frustade. Inte stel utan snarare mjuk för att ha vilat så länge! I lördags morse var hon stel, halt och gallan var större än vanligt samt hård. Hon fick mer Metacam utskrivet och var redan i söndags som vanligt igen. Helt ohalt och trampade på rejält, gallan var även nere på sin normala storlek och mjuk. Jättekonstigt!
 
Vi ringde och bokade tid med Mälarkliniken och våran veterinär Eva som redan i morgon kommer förbi så kan vi ultraljuda benet. Kommer inte hältan därifrån blir det blodprov för en lindrig korsförlamning. Just stelheten får oss att misstänka det, men symptomen om svettningar och puls har hon inte. Jag har helt ärligt ingen aning om vad det kan vara, men det ska bli skönt att få det ultraljudat.
 

Vinterskoning

I tisdags så var våran hovslagare ute och skodde. Vi har fått någon decimeter snö men med glans is under så jag bad om fyra broddar runt om, men även så jag kan montera fast mina Polarpads! Hildas hovar håller på att breddas men de är för små för att kunna ha vanliga snösulor. Det skulle bara resultera i att hon trampar av sig skorna så jag testar Polarpadsen i år. Jag minns att jag köpte sådana för några år sedan men gav upp och slängde dem då de är fruktansvärda att klippa till. Nu fick jag tipset att värma de på ett element och klippa med en rejäl tång, vilket faktiskt fungerade. Fortfarande inte lika enkelt som instruktionerna påstår, man får ju fortfarande blåsor och blodiga handflator men man står ut ;)
 
Än så länge har jag bara positivt att ge dem! Inga styltor varken i hagen eller vid ridning. Dessutom mycket bättre för hovarna!
 

Tillbaka till vardagen

I fredags så kom strömmen äntligen tillbaka, tack och lov! Jag är helt slut efter dessa dygn och håller fortfarande på att återhämta mig med en massa sömn och värme. Däremot läste jag på SMHI att det nu varnats för ännu en storm, dock "bara" 9m/s tillsammans med en himla massa snö. Det cirkulerar redan helikoptrar över stallet så förhoppningsvis blir eventuella avbrott inte så långa. Men jag har täppt upp vatten och värmer upp sadelkammaren rejält, för säkerhetsskull. 

Hilda och jag har däremot börjat rida igen! Hon fick några dagars extra vila efter Metacamen och är precis som vanligt nu, äntligen. Vi skrittar igång och kommer fortsätta med det i någon vecka till, därefter börjar vi trappa upp igen. Hon har så mycket energi och är glad och arbetsvillig igen. Förmodligen vara hon bara överansträngd så nu lägger vi in fler vilodagar :) I morgon kommer även hovslagaren så då blir det fyrbrodd och på med Polarpads! Har aldrig testat sådana förut så det ska bli spännande! 

(null)


Förbaskade strömavbrott

Alltså, jävla strömavbrott. Natten till onsdagen drog stormen Alfrida in över oss och det var den värsta storm jag någonsin varit med om. Enligt SMHI uppmättes en vindhastighet på 25m/s som bokstavligen plöjt vårat område. Vårat hus ligger nämligen högst upp på en kulle så allt vi hade ute flög ner till grannhusen, bland annat en dynlåda som vi inte ens har hittat. Stod och borstade tänderna när den helt plötsligt kom voltandes ner för stupet. Någon timme senare gick även strömmen och nu är vi inne på tredje dygnet utan el. Inget vatten i kranarna, inga element eller belysning. Enda möjligheten att ladda mobilerna var genom bilen. Första dygnet slogs även mobilnätet ut så det gick inte heller att ringa!
 
Det låg stora träd överrallt och gör fortfarande. Igårkväll kom strömmen tillbaka för halva området inklusive stallet (tack och lov) så nu bor jag här nere. Sitter i sadelkammaren och bloggar just nu. Vårat hus är fortfarande strömlöst så vi jagade ikapp en Eon-bil här och frågade om det ens är på gång. Jag har dessutom skrivit väldigt arga sms hela morgonen till dem om att nu är det brådska, hehe... All mat i kyl och frys är ju förstörd och vi sover i ytterkläder och mössa. De åkte direkt ut i våra skogar och upptäckte ett nedfallet träd som nu tas om hand om. ÄNTLIGEN! Prognos är nu ström senast 18.00 ikväll, tack och lov.
 
 
(null)


Strömavbrott

Bloggen får sköta sig själv tillsvidare, stormen har slagit ut all ström sedan natten till onsdagen! 
(null)