Tömkörning i skogen

Wow, vilket väder vi hade idag! Rena sommarvärmen ju, helt underbart verkligen. Säkerligen upp emot 15 grader varmt i solen.
 
Jag fick låna en tömkörningsgjord och ett par tömmar från en i stallet så idag var vi faktiskt ute och tömkörde. Jättemysigt och roligt, det var så himla länge sedan jag gjorde det men så nyttigt och intressant att se hur ens signaler faktiskt ser ut från marken. Jag experimenterade även lite med formen för att se vilken som bäst aktiverar hennes rygg och vilket ungefärligt tempo vi bör hålla.
 
Note to myself; Spring inte tre kilometer i Uhipkappa om du inte vill uppnå en puls på 167. Höll på svimma väl tillbaka i stallet och drog i mig en halvliter vatten! Haha.
 

Vårmockning

Idag har vi haft en riktigt slapp dag. Hilda har legat i solen hela dagen och myst medan jag har fixat med hagen. Nu när tjälen har släppt börjar det äntligen gå att mocka igen, och det är så mycket bajs som kommit fram! Jag gillar att ha hagen ren och fräsch och brukar vara ganska duktig på att hålla efter, så det är alltid lika skönt när snön smält att ha en riktig storstädning.
 
Mockar ni era hagar? Har hört folk som säger att man ska men även de som säger att det är helt meningslöst. Jag ser bara fördelar. Det är fräscht, gräset växer bättre och håller maskantalet nere.
 

Töltträning i vårsolen


Snabba som bara den

Vilken ridtur vi hade idag! Jag kände direkt när jag satt upp att "finridning" bara var att fetglömma, haha. Istället drog vi ut på en ostörd skogsväg och galopperade så mycket vi bara orkade. Den vägen blev förstörd med en massa stora stenar för något år sedan, men jag tycker att den faktiskt börjar bli ridbar och trevlig igen. Lite mjukare underlag, omringad av stora granar och det är inga direkt som rider/prommenerar där då den inte leder någonstans. Man behöver därför inte vara så orolig att råka rida på någon ;) Den slutar i en liten "ovalbana" vilket vi utnyttjade idag att galoppera ut ifrån.
 
Jag skämtar inte när jag säger att vi bokstavligen låg ner i kurvorna, ena gången försökte jag parera men lyckades istället dra sadeln sne. Bestämde mig då för att bara hänga med och blunda, samt hålla ett stadigt tag i manen, haha. Jag tror vi fick till ett tiotal galoppryck inklusive bockningar innan hon kände sig nöjd och vi red hem igen. Riktigt roligt var det iallafall! <3
 

Välförtjänt vilodag

Idag så fick Hilda en välförtjänt vilodag! Vi har ridit ganska ordentligt de senaste dagarna och haft riktiga toppenpass! Det enda vi tränar och satsar på nu är att få tillbaka ryggmusklerna, men vi är på god väg. Bytte även till ett större koppjärn i söndags för att underlätta, hon har breddat sig så mycket kring manken att sadeln faktiskt låg lite tight. Verkligen jätteroligt eftersom jag länge kämpat med mankmusklerna!
 

Lösgörande på ridbanan

Äntligen har våran ridvolt tinat fram! Den har inte varit ridbar sedan i höstas vilket också innebär att vi inte har lösgjort ordentligt sedan dess. Vi har några vändplaner här och var som fungerar att skritta runt på och göra lite bakdelsvändningar, annars har vi bara kört rakt fram. Jag är ju som ni nog märkt ingen som harvar runt på volt varje dag, utan ungefär någon gång i veckan räcker.
 
Idag jobbade vi mycket bakdelsvändningar i skritt på en liten volt så hon ska korsa frambenen och stretcha bog- och halsmusklerna. Just de områdena behöver extra mycket fokus efter sträckningen då det var där hon var så spänd, vilket just bakdelsvändningar är perfekt för! Jag har även köpt mig ett liniment att kleta in efteråt :) Annars blev det mest jogging på volter idag för att rida igenom sidorna och få oss båda lite smidiga igen, vilket var välbehövligt! Hon lossnade snabbt och var hur mjuk och fin efter bara en 10 minuter så resterande tid ägnade vi åt galoppfattningar och lite töltövergångar. Min lilla tjej har blivit så stark att hon faktiskt ibland väljer tölt före trav, även på små ytor. Det hade vi bara kunnat drömma om för några år sedan!
 

Kort tölt

Kolla vad duktiga vi börjar bli på den korta tölten! Det finns en film på min instagram för den som vill se :)
 

Världens duktigaste

Hilda var så fin idag! Vi har lite halvtaskigt underlag just nu, det är rejält med slask på vägarna så det gäller att hålla ett ordentligt tempo för att slippa styltor. Vi har jobbat ganska mycket töltövergångar senaste veckan och idag när jag började förbereda inför en så gjorde hon halt, vägrade gå fram och började veva med frambenen. Det är hennes sätt att visa att hon inte tycker om det jag ber om, vilket jag uppskattar jättemycket. Så för att fortfarande få in lite styrketräning men ändå göra något roligt blev dagens jobb trav- och galoppövergångar.
 
Gulletjej <3

Nya mineraler

Jag hamnade på Activ Minerals instagram här om dagen och blev genast nyfiken på deras produkter. Framförallt deras Mineral Mix som enbart är högkoncentrerade organiska mineraler och spårämnen helt utan tillsatser, vilket både ger ett bättre näringsupptag och gör produkten väldigt dryg. Kollar man in recensioner så är folk väldigt nöjda, någon sa sig aldrig sett en sådan stor skillnad genom att bara byta mineraler. Speciellt på hov- och pälskvalité.
 
Det behövs inte mer en någon matsked om dagen ner i kraftfodret vilket ger ett dagskostnad på ungefär 4kr och en burk på 1,5kg räcker cirka 50 dagar. Just nu så äter Hilda 1 dl utav Kraffts Miner Blå, så dessa från Activ Minerals blir trots priset på 549kr mycket billigare i längden. Dessutom får man mer mineraler för pengarna! Jag skickade givetvis hem en burk som ska bli väldigt spännande att testa, nu har man ju väldigt stora förhoppningar! :)
 

Världens bästa ridkänsla

Vi som äntligen fått vår verkar inte få njuta av den så länge! Nu verkar det vara minusgrader på gång igen men förhoppningsvis blir det inte så långvarigt.
 
Dagens ridpass gick iallafall hur bra som helst, gårdagens också för den delen! Vart kom all styrka ifrån så hon gör klockrena övergångar i lång och låg form!? Man ser ju också i skuggan hur väl känslan överstämmer - bakbenen är ordentligt vinklade, takten klockren, formen perfekt men också vilken uppförsbacke som växer framför en. Helt fantastisk känsla som verkligen måste upplevas för att förstås!
 

Norrsken

Äntligen lite norrsken i Stockholm igen! Visst är det vackert?